Şahin, Seyda2024-01-092024-01-092023https://hdl.handle.net/20.500.12418/14233Kanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır. Bunun yanı sıra kanatlı eti ve ürünlerinde gıda güvenliği ve halk sağlığı yönünde karşılaşılabilecek risklerin başında kalıntı, kontaminant ve patojen mikroorganizmaların varlığı gelmektedir. Kimyasal kalıntılar ve mikrobiyel kontaminasyonlar istenmemekle birlikte kaçınılmazdır. Bu bağlamda tüketicilerin gıda güvenliği ve halk sağlığı konularındaki endişelerinin giderilmesi için başta kontrol ve denetimlerin yasaların öngördüğü düzeylerde yapılması gerekmektedir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessKanatlı eti; kimyasal kontaminantlar; patojenler; gıda güvenliği; halk sağlığıKanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve PatojenlerBook Chapter128125