Browsing by Author "Hakan Özkan"
Now showing items 1-5 of 5
-
Biological activities of the essential oil and methanol extract of achillea biebersteinii afan(Asteraceae)
Özlem Barış; Medine Güllüce; Fikrettin Şahin; Hakan Özer; Hamdullah Kılıç; Hakan Özkan; Münevver Sökmen; Tülin Özbek (2006)Bu çalışmada, Achillea biebersteinii Afan. (Asteraceae)'nin metanol ekstraktı ve uçucu yağının laboratuar ortamında antimikrobiyal ve antioksidan aktiviteleri araştırıldı. Uçucu yağ 8 bakteri, 14 fungus ve C. albicans ... -
Effects of different priming applications on seed germination and some agromorphological characteristics of bread wheat (Triticum aestivum L.)
This study was conducted to determine the effects of some priming treatments on seed germination properties, grain yield, and several agromorphological characteristics of bread wheat. Two commonly grown bread wheat varieties, ... -
Evaluation of Advanced Lentil Lines for Diversity in Seed Mineral Concentration, Grain Yield and Yield Components
Faruk Toklu; Hakan Özkan; Tolga Karaköy; Clarice J Coyne (2017)Mercimek, insan ve hayvan beslenmesi yönünden yemeklik dane baklagiller grubunun en önemli üyelerinden birisidir. Gelişmekte olan ülkelerde et fiyatının yüksek olması; yüksek protein içeriği ve amino asit kompozisyonu ile ... -
Sivas Ekolojik Koşullarında Soğuğa Dayanıklı Bezelye (Pisum sativum ssp. sativum L. ve ssp. arvense L.) Genotiplerinin Belirlenmesi
Tolga Karaköy; Ahmet Demirbaş; Volkan Yörük; Faruk Toklu; Faheem Shehzad Baloch; Aybegün Ton; A. Emin Anlarsal; Hakan Özkan (2016)Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü AraştırmaDeneme Alanında, 2013-2014 yetiştirme sezonunda yürütülen bu araştırmada; ülkemizin farklı bölgelerindentoplanmış olan toplam ... -
Variation of some seed mineral contents in open pollinated faba bean (Vicia faba L.) landraces from Turkey
Faheem Shehzad Baloch; Tolga Karaköy; Ahmet Demirbaş; Faruk Toklu; Hakan Özkan; Rüştü Hatipoğlu (2014)The frst step towards the biofortifcation of edible portions of crop species with improved nutritional value is to understand the genetic diversity available to breeders in germplasm collections. A faba bean germplasm (129 ...