Browsing Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi by Title
Now showing items 15-34 of 41
-
Influence of using scarlet runner bean flour on the production and physicochemical, textural, and sensorial properties of vegan cakes: WASPAS-SWARA techniques
(ELSEVIER, 12/02/2022)The present study aims to assess the use of scarlet runner bean (Phaseolus coccineus L.) �our having high protein content in the production of vegan cake, determine the product properties, and analyze the preferences of ... -
İstiklâl Marşını İngilizce'ye çevirirken dikkat edilmesi gereken unsurlar
(2023)Bu çalışmada, İstiklal Marşı'nın İngilizceye edebi ve kurallı bir şekilde nasıl çevrilmesi gerektiği anlatılmıştır. Ayrıca, örnek olarak İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtası, edebi çeviri kurallarına uygun bir şekilde ... -
Kahramanmaraş Merkezli Depremzede Kimsesiz Çocuk ve Gençler İçin Psiko-Sosyal Çözüm Önerileri
(2023)Kitap bölümünde format gereği özet bulunmamaktadır. -
Learned violence: Bandura's social learning theory in Edward Bond's The Children
(Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, 2023)This study focuses on Bandura's social learning theory by examining the theme of learned violence in Edward Bond's The Children. Albert Bandura, a significant Canadian-born American psychologist, studied behaviourist ... -
Modeling of Listeria monocytogenes survival and quality attributes of sliced mushroom (Agaricus bisporus) subjected to pulsed UV light
(Wiley-Blackwell, 2021)Pulsed ultraviolet (PUV) light technology holds the potential for surface decontamination of foods. In this study, the survival of L. monocytogenes and some quality attributes (color, moisture, water activity, and antioxidant ... -
Muslim-Friendly Tourism Data Challenges: Available Resources and Deficiencies
(2023)The purpose of this research is to introduce national and international data sources related to Muslim-friendly tourism and review past studies. By doing so, this research aims to highlight the importance of addressing ... -
Next-Generation Technologies in Health Tourism
(IGI Global, 2023)Essential developments in health tourism indicate that technology is critical to the current health system. The digital age makes life easier by providing fast accessibility, easy usability, and integrating new ... -
Preparation and evaluation of a propolis ointment for skin nourishing and healing.
(Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences, 01.11.2022)Propolis is a resinous substance containing aromatic acids, esters, volatile compounds, hydrocarbons, steroids, enzymes, flavonoids, vitamins and minerals. In this direction it has nutrient, antibacterial and antioxidant ... -
Production and consumption of red meat: a controversial issue.
(Nova Science Publishers, 2021)Red meat has a high nutritional value and has an important role in human nutrition. However, for a long time, there has been an ongoing debate on whether or not consumption of red meat is harmful for human health. Looking ... -
Robotization and Smart Technologies in the Hospitality Industry
(IGI Global, 2023)New-gen technologies have profoundly impacted all aspects of life and various economic sectors. The tourism industry, known for its inclination towards innovation, has been quick to embrace technological advancements. ... -
Sağlık İnancı İle Sağlıkta Giyilebilir Teknolojileri Benimseme Niyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
(2023)Giyilebilir teknolojiler, kullanıcıların vücuduna takılabilen aksesuarlara dahil edilen elektronik teknolojilerdir. Teknolojik özellikleri sağlık özellikleriyle birleştiren sağlık hizmetleri giyilebilir teknoloji ... -
Sağlık İnancının Sağlıkta Giyilebilir Teknolojileri Benimseme Niyeti Üzerine Etkisi
(2023)Giyilebilir teknolojiler, kullanıcıların vücuduna takılabilen aksesuarlara dahil edilen bir elektronik teknolojidir. Teknolojik özellikleri sağlık özellikleriyle birleştiren sağlık hizmetleri giyilebilir teknoloji ... -
Sağlık Turizminde Kent Rekabetçiliği Öncüllerinin Elmas Modeli Kullanılarak İrdelenmesi
(2023)Son yıllarda Türkiye’de sağlık turizmi pazarı hızlı bir şekilde büyüyerek olgunluk seviyesine ulaşmıştır. Bu durum işletmeler arasında rekabetin yaşanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de sağlık turizmi yetki ... -
Sağlık Turizminde Kent Rekabetçiliğinin Öncüllerini Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma
(2023)Son yıllarda Türkiye’de sağlık turizmi pazarı hızlı bir şekilde büyüyerek olgunluk seviyesine ulaşmıştır. Bu durum işletmeler arasında rekabetin yaşanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de sağlık turizmi yetki ... -
Sensorial and Nutritional Properties of a Collagen-Fortified Snack Bar Designed for the Elderly
(MDPI, 17/08/2023)Background: This study aimed to develop a highly consumable collagen-containing bar that contributes to enriching the diets of elderly individuals, in terms of energy and nutrients. Method: For this purpose, five different ... -
Sivas’ın Gastronomi Kenti Kriterleri Açısından Değerlendirilmesi
(2023)Şehirlerin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek üzere 2004 yılında UNESCO tarafından gündeme getirilen Yaratıcı Şehirler Ağı programı kapsamında şehirlerin sahip olduğu karakteristik özellik temalarından birisi de ... -
Sürdürülebilir Turizm Destinasyon İmajı Oluşumunda Sosyal Medya Etkileyicilerinin Rolü
(2023)İnsanların son yıllarda sosyal medyayı günlük hayatta çok fazla kullanmasıyla birlikte tüketici davranışlarında değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişiklikler, müşterilerin alışveriş yapma ve ne satın alacakları ... -
Termal Turizme Yönelik Deneyimleme Kalitesinin Müşteri Güveni ve Tavsiye Etme Niyetine Etkisinin İncelenmesi
(Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, 2023)Tarihi çok eski zamanlarda kaplıca ziyaretlerine kadar dayanan termal turizm, sağlığı geliştirme amacıyla yapılan bir turizm çeşididir. Termal turizm kapsamında doğal kaynaklardan elde edilen, rahatlatıcı ve dinlendirici ... -
Turistlerin Gıda İsrafı ve Gıda Kaybı Davranışına İlişkin Çalışmaların İncelenmesi
(2023)Bu çalışma turizmde turistlerin gıda israfı ve kaybına ilişkin çalışmaların incelenmesini amaçlamıştır. Ayrıca karar vericilerin ve diğer paydaşların, gıda israfını ve kayıplarını azaltmaya yönelik mevcut uygulamalara ... -
Turizm İşletmelerindeki Yeşil Bilişim Uygulamalarının Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Kapsamında Değerlendirilmesi
(2023)Turizm sektörünün kaynak yoğun bir yapıya sahip olmasından dolayı doğal, sosyal ve kültürel kaynakların sürdürülebilir kullanımı, sektörel devamlılığın sağlanabilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Diğer yandan ...