Show simple item record

dc.contributor.authorŞahin, Seyda
dc.date.accessioned2023-04-10T08:58:56Z
dc.date.available2023-04-10T08:58:56Z
dc.date.issued2022tr
dc.identifier.isbn978-625-8299-66-3
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/13428
dc.description.abstractGıda kaynaklı enfeksiyonların ve intoksikasyonların küresel çapta halk sağlığını tehdit eden bir sorun haline gelmesi nedeniyle gıda güvenliğinin sağlanmasında gıda üretim zincirinin çiftlikten sofraya kadar olan her aşamasında kontrol etmek gerekir. Gıda güvenliğinin sağlanmasında gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonların oluşumunu en aza indirmek için et ve et ürünlerinin de patojen bakteriler yönünden analiz edilmesi esastır. Gıda analizlerinde gıda kaynaklı patojen mikroorganizmaları tespit etmek için kullanılan kültür temelli geleneksel yöntemlerin yanı sıra son yıllarda geliştirilen hızlı ve yeni analiz yöntemlerinin uygulanması ile ilerlemeler sağlanmıştır. Bu yöntemler arasında moleküler, immünolojik ve biyosensör temelli teknikler yaygın olarak kullanılmaktadır. Genel olarak bu yöntemler hızlı, hassas ve özgül olmalarından dolayı et ve et ürünleri analizlerinde gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yararlanılmaktadır.tr
dc.language.isoturtr
dc.publisherAkademisyen Kitabevitr
dc.relation.isversionof10.37609/akya.2076tr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr
dc.subjectEt, Patojen, Hızlı tespit, Yeni teknikler, Moleküler yöntemler, PZR, LAMPtr
dc.titleEtte Mikrobiyolojik Analizlertr
dc.typebookParttr
dc.relation.journalTüm Yönleriyle Et Analizleritr
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesitr
dc.contributor.authorID0000-0002-8173-7818tr
dc.identifier.endpage286tr
dc.identifier.startpage251tr
dc.relation.publicationcategoryUluslararası Kitapta Bölümtr


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record