dc.contributor.author | Ağaoğlu, Sema | |
dc.contributor.author | Demir, Tuğba | |
dc.date.accessioned | 2023-04-12T05:20:09Z | |
dc.date.available | 2023-04-12T05:20:09Z | |
dc.date.issued | 2022 | tr |
dc.identifier.citation | Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products, AĞAOĞLU SEMA, DEMİR TUĞBA, Yayın Yeri:SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, Editör:Prof. Dr. BARIŞ ATALAY USLU, Doç. Dr. ONUR BAŞBUĞ, Doç. Dr. İBRAHİM YURDAKUL,, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:279, ISBN:978-605-7902-69-6, Bölüm Sayfaları:187 -192 | tr |
dc.identifier.isbn | 978-605-7902-69-6 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12418/13556 | |
dc.description.abstract | Aflatoksinler; başta Aspergillus flavus ve Aspergillus paraciticus olmak üzere, bazı Aspergillus,
Penicillium ve Rhizopus türü küfler tarafından sentezlenen toksik sekonder metabolitlerdir.
Aflatoksinler yemlerde oldukça sık rastlanan maddelerdir. Bu yemlerin yedirilmesi
ile hayvanlarda ortaya çıkan hastalık tablosu “aflatoksikozis” olarak adlandırılmaktadır. Bu
bölümde süt ve süt ürünlerinde aflatoksin tehlikesi incelenecektir. | tr |
dc.description.sponsorship | CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ | tr |
dc.language.iso | tur | tr |
dc.publisher | CUMHURİYET ÜİVERSİTESİ | tr |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr |
dc.subject | Süt | tr |
dc.subject | Süt Ürünleri | tr |
dc.subject | Aflatoksikozis | tr |
dc.title | Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products | tr |
dc.type | bookPart | tr |
dc.relation.journal | GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI | tr |
dc.contributor.department | Veteriner Fakültesi | tr |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-5195-9372 | tr |
dc.identifier.volume | 1 | tr |
dc.identifier.issue | 1 | tr |
dc.identifier.endpage | 192 | tr |
dc.identifier.startpage | 187 | tr |
dc.relation.publicationcategory | Uluslararası Kitapta Bölüm | tr |