Show simple item record

dc.date.accessioned2023-06-20T08:24:26Z
dc.date.available2023-06-20T08:24:26Z
dc.date.issued2022tr
dc.identifier.citationEKŞİOĞLU ERDOĞAN, "TÜRKİYE'DE TÜKETİM HARCAMALARI VE GIDA HARCAMALARINDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA", İCONFOOD'22 İNTERNATİONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, 2022, SİVAS, TÜRKİYE Karar No 83 ICONFOOD.pdf - Kanıtlayıcı Belge ICONFOOD-Kongre-Program-1310SAYF 18.pdf - Kanıtlayıcı Belge ICONFOOD-Kongre-Program-1310.pdf - Kanıtlayıcı Belge ICONFOOD.pdf - Kanıtlayıcı Belge GIDA BİLDİRİ KİTABI.pdf - Kanıtlayıcı Belgetr
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/13773
dc.description.abstractİnsanoğlunun temel ihtiyaçlarının başında beslenme ve su ihtiyacı gelmektedir. Sağlıklı bir yaşam için yeteri kadar beslenme ve içilebilir suyun tüketimi son derece önemlidir. Bedensel ve zihinsel gelişim iyi bir beslenme ile gerçekleşir. İyi bir beslenme de yeteri kadar tüketilen sağlıklı gıda ve içeceklerle sağlanır. İşte burada ekonomi devreye girmekte, kişilerin gelir düzeyleri, beslenme harcamalarını ve alışkanlıklarını belirlemede en önemli etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüz Türkiye’sinde sağlıklı bir yaşam için yapılacak gıda ve içeceklere aile bütçesinden ayırması gereken harcama miktarı son aylarda oldukça yüksek rakamlara ulaşmıştır. Bu durum Tüketicilerin isteklerini, tercihlerini ve yaşam standartlarını değiştirmekte sağlıklı ancak ucuz beslenebilme yolarını aramalarına neden olmaktadır. Bu aşamada hane halkının yaşadığı bölge, tüketim harcamalarını şekillendirirken, gelirlerin tüketim harcamalarına dolayısıyla beslenmeye harcamalarına ayrılma oranlarında da değiştirmektedir. Bu araştırmada geçmişten bugüne değin Türkiye’deki tüketici gruplarının tüketim alışkanlıkları, diğer ülkelerle karşılaştırmaları ile birlikte 2017-2021 yılları Türkiye’de hane halklarının tüketim harcamaları içerisinde gıda ve alkolsüz içeceklere yaptıkları harcamaları ve bu harcamaların payları incelenmektedir. Araştırmada TUİK araştırma verileri, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerinden faydalanılmaktadır. Türkiye’de gelir dağılımı eşitsizliğinin beslenme üzerindeki etkisi Engel Yasası çerçevesinde incelenerek, politika önerileri sunulmaktadırtr
dc.language.isoturtr
dc.publisherİCONFOOD'22 İNTERNATİONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES, SİVAStr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr
dc.subjectTüketim Harcamaları, Gıda Fiyatları,Enflasyontr
dc.title"TÜRKİYE'DE TÜKETİM HARCAMALARI VE GIDA HARCAMALARINDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMAtr
dc.typepresentationtr
dc.relation.journalİCONFOOD'22 İNTERNATİONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHEStr
dc.contributor.departmentZara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulutr
dc.relation.publicationcategoryYazar Denetimli Yayıntr


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record