Show simple item record

dc.contributor.authorŞahin, Seyda
dc.date.accessioned2024-01-09T13:29:28Z
dc.date.available2024-01-09T13:29:28Z
dc.date.issued2023tr
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/14232
dc.description.abstractKanatlı eti sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Tüm dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir rol oynayan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır. Kanatlı eti protein miktarı yüksek, yağ oranı düşük, doymamış yağ asitleri miktarı yönünden zengin olup, beslenme ve diyet açısından büyük öneme sahip hayvansal kaynaklı gıdalardan biridir. Kanatlı eti üretimi uluslararası kurallara göre entegrasyon modeli şeklinde gerçekleştirilmektedir. Üretimin tüm aşamalarında gıda güvenliği yaklaşımı uygulanmaktadır. Kanatlı eti üretim aşamasında veteriner hekim istihdam olanağı bulunmaktadır.tr
dc.language.isoturtr
dc.publisherSivas Cumhuriyet Üniversitesitr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr
dc.subjectKanatlı eti sektörü, tavuk eti üretimi, gıda güvenliği, halk sağlığıtr
dc.titleTürkiye Kanatlı Eti Sektörütr
dc.typebookParttr
dc.relation.journalGÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-IItr
dc.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsütr
dc.contributor.authorID0000-0002-8173-7818tr
dc.identifier.endpage300tr
dc.identifier.startpage295tr
dc.relation.publicationcategoryUluslararası Kitapta Bölümtr


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record