dc.contributor.author | Şahin, Seyda | |
dc.date.accessioned | 2024-01-09T13:29:28Z | |
dc.date.available | 2024-01-09T13:29:28Z | |
dc.date.issued | 2023 | tr |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12418/14232 | |
dc.description.abstract | Kanatlı eti sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Tüm dünyada
sağlıklı beslenmede önemli bir rol oynayan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır.
Kanatlı eti protein miktarı yüksek, yağ oranı düşük, doymamış yağ asitleri miktarı yönünden
zengin olup, beslenme ve diyet açısından büyük öneme sahip hayvansal kaynaklı
gıdalardan biridir. Kanatlı eti üretimi uluslararası kurallara göre entegrasyon modeli şeklinde
gerçekleştirilmektedir. Üretimin tüm aşamalarında gıda güvenliği yaklaşımı uygulanmaktadır.
Kanatlı eti üretim aşamasında veteriner hekim istihdam olanağı bulunmaktadır. | tr |
dc.language.iso | tur | tr |
dc.publisher | Sivas Cumhuriyet Üniversitesi | tr |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr |
dc.subject | Kanatlı eti sektörü, tavuk eti üretimi, gıda güvenliği, halk sağlığı | tr |
dc.title | Türkiye Kanatlı Eti Sektörü | tr |
dc.type | bookPart | tr |
dc.relation.journal | GÜNCEL-PRATİK VETERİNER HEKİM EL KİTABI-II | tr |
dc.contributor.department | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | tr |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-8173-7818 | tr |
dc.identifier.endpage | 300 | tr |
dc.identifier.startpage | 295 | tr |
dc.relation.publicationcategory | Uluslararası Kitapta Bölüm | tr |