Show simple item record

dc.contributor.authorŞahin, Seyda
dc.date.accessioned2024-01-09T13:29:46Z
dc.date.available2024-01-09T13:29:46Z
dc.date.issued2023tr
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/14233
dc.description.abstractKanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır. Bunun yanı sıra kanatlı eti ve ürünlerinde gıda güvenliği ve halk sağlığı yönünde karşılaşılabilecek risklerin başında kalıntı, kontaminant ve patojen mikroorganizmaların varlığı gelmektedir. Kimyasal kalıntılar ve mikrobiyel kontaminasyonlar istenmemekle birlikte kaçınılmazdır. Bu bağlamda tüketicilerin gıda güvenliği ve halk sağlığı konularındaki endişelerinin giderilmesi için başta kontrol ve denetimlerin yasaların öngördüğü düzeylerde yapılması gerekmektedir.tr
dc.language.isoturtr
dc.publisherTürkiye Klinikleritr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr
dc.subjectKanatlı eti; kimyasal kontaminantlar; patojenler; gıda güvenliği; halk sağlığıtr
dc.titleKanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve Patojenlertr
dc.typebookParttr
dc.relation.journalTÜM YÖNLERİ İLE VETERİNER HALK SAĞLIĞItr
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesitr
dc.contributor.authorID0000-0002-8173-7818tr
dc.contributor.authorID0000-0002-8173-7818tr
dc.identifier.endpage128tr
dc.identifier.startpage125tr
dc.relation.publicationcategoryUluslararası Kitapta Bölümtr


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record