dc.contributor.author | Şahin, Seyda | |
dc.date.accessioned | 2024-01-09T13:29:46Z | |
dc.date.available | 2024-01-09T13:29:46Z | |
dc.date.issued | 2023 | tr |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12418/14233 | |
dc.description.abstract | Kanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm
dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır.
Bunun yanı sıra kanatlı eti ve ürünlerinde gıda güvenliği ve halk sağlığı yönünde karşılaşılabilecek
risklerin başında kalıntı, kontaminant ve patojen mikroorganizmaların varlığı gelmektedir. Kimyasal kalıntılar ve mikrobiyel kontaminasyonlar istenmemekle birlikte kaçınılmazdır. Bu bağlamda tüketicilerin
gıda güvenliği ve halk sağlığı konularındaki endişelerinin giderilmesi için başta kontrol ve denetimlerin
yasaların öngördüğü düzeylerde yapılması gerekmektedir. | tr |
dc.language.iso | tur | tr |
dc.publisher | Türkiye Klinikleri | tr |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr |
dc.subject | Kanatlı eti; kimyasal kontaminantlar; patojenler; gıda güvenliği; halk sağlığı | tr |
dc.title | Kanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve Patojenler | tr |
dc.type | bookPart | tr |
dc.relation.journal | TÜM YÖNLERİ İLE VETERİNER HALK SAĞLIĞI | tr |
dc.contributor.department | Veteriner Fakültesi | tr |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-8173-7818 | tr |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-8173-7818 | tr |
dc.identifier.endpage | 128 | tr |
dc.identifier.startpage | 125 | tr |
dc.relation.publicationcategory | Uluslararası Kitapta Bölüm | tr |