dc.contributor.author | Özbilgin Abdullah | |
dc.date.accessioned | 2024-03-06T10:47:50Z | |
dc.date.available | 2024-03-06T10:47:50Z | |
dc.date.issued | 26.08.2023 | tr |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12418/14754 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı prebiyotik tanımı, yapısında bulunan bileşikler, etki mekanizması ve kanatlı beslemede kullanımıyla ilgili verim özellikleri üzerine etkilerini incelemektir. Genel çerçevede prebiyotik, gıdalarda ve bitkilerde doğal olarak bulunan; ayrıca enzimatik yöntemlerle laktoz veya sakkarozdan sentezlenen ve barsaklarda bulunan faydalı bakterilerin çoğalmasını seçici olarak destekleyen sağlığa yararları olan maddeler olarak tanımlan maktadır. Prebiyotik bileşikler ise çoğunlukla karbonhidratların alt grubu olan oligosakkaritlerdir. Prebiyotikler mekanik olarak sindirim sisteminin ön kısmında sindirilmeyip kolo na ulaştıklarında faydalı bakteriler tarafından fermentasyona uğramaktadır. Prebiyotikler,
kısa zincirli yağ asiti (KZYA) üretimiyle barsak pH’sını düşürerek patojen bakterilerin çoğlamasını önlemektedir. Kanatlı beslemede tek başına ya da probiyotiklerle birlikte diyete katıldıklarında kanatlılarda büyüme performansı ve yumurta kalitesi üzerine olumlu etkiler oluşturmaktadır. | tr |
dc.language.iso | tur | tr |
dc.publisher | Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları | tr |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr |
dc.subject | Gıda, prebiyotik, kolon, probiyotik | tr |
dc.title | Prebiyotikler ve Kanatlılarda Verim Özelliklerine Etkileri | tr |
dc.type | bookPart | tr |
dc.relation.journal | Veteriber Hekim El kitabı II | tr |
dc.contributor.department | Veteriner Fakültesi | tr |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-1675-3176 | tr |
dc.identifier.endpage | 267 | tr |
dc.identifier.startpage | 1 | tr |
dc.relation.publicationcategory | Ulusal Kitapta Bölüm | tr |