Show simple item record

dc.contributor.authorÖzbilgin Abdullah
dc.date.accessioned2024-03-06T10:47:50Z
dc.date.available2024-03-06T10:47:50Z
dc.date.issued26.08.2023tr
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/14754
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı prebiyotik tanımı, yapısında bulunan bileşikler, etki mekanizması ve kanatlı beslemede kullanımıyla ilgili verim özellikleri üzerine etkilerini incelemektir. Genel çerçevede prebiyotik, gıdalarda ve bitkilerde doğal olarak bulunan; ayrıca enzimatik yöntemlerle laktoz veya sakkarozdan sentezlenen ve barsaklarda bulunan faydalı bakterilerin çoğalmasını seçici olarak destekleyen sağlığa yararları olan maddeler olarak tanımlan maktadır. Prebiyotik bileşikler ise çoğunlukla karbonhidratların alt grubu olan oligosakkaritlerdir. Prebiyotikler mekanik olarak sindirim sisteminin ön kısmında sindirilmeyip kolo na ulaştıklarında faydalı bakteriler tarafından fermentasyona uğramaktadır. Prebiyotikler, kısa zincirli yağ asiti (KZYA) üretimiyle barsak pH’sını düşürerek patojen bakterilerin çoğlamasını önlemektedir. Kanatlı beslemede tek başına ya da probiyotiklerle birlikte diyete katıldıklarında kanatlılarda büyüme performansı ve yumurta kalitesi üzerine olumlu etkiler oluşturmaktadır.tr
dc.language.isoturtr
dc.publisherCumhuriyet Üniversitesi Yayınlarıtr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr
dc.subjectGıda, prebiyotik, kolon, probiyotiktr
dc.titlePrebiyotikler ve Kanatlılarda Verim Özelliklerine Etkileritr
dc.typebookParttr
dc.relation.journalVeteriber Hekim El kitabı IItr
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesitr
dc.contributor.authorID0000-0002-1675-3176tr
dc.identifier.endpage267tr
dc.identifier.startpage1tr
dc.relation.publicationcategoryUlusal Kitapta Bölümtr


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record