Search
Now showing items 1-5 of 5
Farklı Hayvan Türlerine Ait Et ve Yüzey Örneklerinden İzole Edilen Staphylococcus aureus Suşlarında Virülens Genlerinin Belirlenmesi
(Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2023)
Staphylococcus aureus (S. aureus) insanlarda ve hayvanlarda patojen bir tür olup, dünyadaki gıda kaynaklı zehirlenmelerin en önemli nedenlerinden biridir. Bu çalışmada farklı hayvan türlerine (sığır, koyun, keçi ve tavuk) ...
Impact and Diversity of ESBL-Producing Klebsiella pneumoniae Recovered from Raw Chicken Meat Samples in Türkiye
(MDPI, 2023)
The interrelationship between human, animal and environmental sectors leads to the
spread of antibiotic resistance due to selective pressures, evolutionary traits and genomic evolution.
In particular, the frequent use ...
Kanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve Patojenler
(Türkiye Klinikleri, 2023)
Kanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm
dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır.
Bunun yanı sıra ...
Türkiye Kanatlı Eti Sektörü
(Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 2023)
Kanatlı eti sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Tüm dünyada
sağlıklı beslenmede önemli bir rol oynayan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır.
Kanatlı eti protein miktarı ...
ICONFOOD 2023
(2023)
Kongre gıda sektöründe gerçekleşen güncel çalışmaların paylaşılması için hibrit olarak gerçekleştirilmiştir.