Browsing Besin - Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Kitap Koleksiyonu by Author "deca7896-7d28-4f5c-9184-bc059c997445"
Now showing items 1-4 of 4
-
Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products
Ağaoğlu, Sema; Demir, Tuğba (CUMHURİYET ÜİVERSİTESİ, 2022)Aflatoksinler; başta Aspergillus flavus ve Aspergillus paraciticus olmak üzere, bazı Aspergillus, Penicillium ve Rhizopus türü küfler tarafından sentezlenen toksik sekonder metabolitlerdir. Aflatoksinler yemlerde oldukça ... -
Chemical Substances in Food That Threaten Human Health
Demir, Tuğba; Ağaoğlu, Sema (CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, 2022)Gıdalardan kaynaklanan riskler gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçirdiği proses aşamalarında ayrı ayrı değerlendirilmekte ve biyolojik, kimyasal ve fiziksel riskler olarak gruplandırılmaktadır. Birçok tehlike gıda ... -
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Ağaoğlu, Sema; Şahin, Seyda; Demir, Tuğba (GECE AKADEMİ, 17.12.2021)Arıcılık, dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak yapılan, ekonomik yönden getirisi olan tarımsal bir faaliyettir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2019 yılı dünya bal üretimi 1.852.598 ton, kovan sayısı 90.116 ... -
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Ağaoğlu, Sema; Şahin, Seyda; Demir, Tuğba (GECE AKADEMİ, 17.12.2021)-