Browsing Besin - Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Kitap Koleksiyonu by Author "0000-0002-8173-7818"
Now showing items 1-5 of 5
-
Ette Mikrobiyolojik Analizler
Şahin, Seyda (Akademisyen Kitabevi, 2022)Gıda kaynaklı enfeksiyonların ve intoksikasyonların küresel çapta halk sağlığını tehdit eden bir sorun haline gelmesi nedeniyle gıda güvenliğinin sağlanmasında gıda üretim zincirinin çiftlikten sofraya kadar olan her ... -
Farklı Hayvan Türlerine Ait Et ve Yüzey Örneklerinden İzole Edilen Staphylococcus aureus Suşlarında Virülens Genlerinin Belirlenmesi
Karahan, Murat, Şahin, Seyda, Moğulkoç, Mahmut Niyazi, Kalın, Recep (Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2023)Staphylococcus aureus (S. aureus) insanlarda ve hayvanlarda patojen bir tür olup, dünyadaki gıda kaynaklı zehirlenmelerin en önemli nedenlerinden biridir. Bu çalışmada farklı hayvan türlerine (sığır, koyun, keçi ve tavuk) ... -
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Ağaoğlu, Sema; Şahin, Seyda; Demir, Tuğba (Gece Kitaplığı, 17.12.2021)- -
Kanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve Patojenler
Şahin, Seyda (Türkiye Klinikleri, 2023)Kanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır. Bunun yanı sıra ... -
Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH): Gıdalarda Oluşumu ve Sağlık Açısından Önemi
Şahin, Seyda (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, 2022)Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH), gıda ve çevre kontaminantları arasında yer alan, iki veya daha fazla aromatik halka içeren organik bileşikler olarak tanımlanmaktadır. PAH bileşikleri gıdaların yüksek sıcaklıklarda ...