Search
Now showing items 1-5 of 5
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(GECE AKADEMİ, 17.12.2021)
Arıcılık, dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak yapılan, ekonomik yönden
getirisi olan tarımsal bir faaliyettir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)
verilerine göre; 2019 yılı dünya bal üretimi 1.852.598 ton, kovan sayısı
90.116 ...
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(GECE AKADEMİ, 17.12.2021)
-
Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH): Gıdalarda Oluşumu ve Sağlık Açısından Önemi
(Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, 2022)
Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH), gıda ve çevre kontaminantları arasında yer alan,
iki veya daha fazla aromatik halka içeren organik bileşikler olarak tanımlanmaktadır. PAH
bileşikleri gıdaların yüksek sıcaklıklarda ...
Ette Mikrobiyolojik Analizler
(Akademisyen Kitabevi, 2022)
Gıda kaynaklı enfeksiyonların ve intoksikasyonların küresel çapta halk sağlığını tehdit eden bir sorun haline gelmesi nedeniyle gıda güvenliğinin sağlanmasında gıda üretim zincirinin çiftlikten sofraya kadar olan her ...
Kanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve Patojenler
(Türkiye Klinikleri, 2023)
Kanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm
dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır.
Bunun yanı sıra ...