Show simple item record

dc.contributor.authorHasan Yetim
dc.contributor.authorİsmet Öztürk
dc.contributor.authorFatih Törnük
dc.contributor.authorOsman Sağdıç
dc.contributor.authorMehmet Hayta
dc.date.accessioned23.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-23T16:29:27Z
dc.date.available23.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-23T16:29:27Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRBd016UTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/2447
dc.description.abstractYenilebilir filizler; bazı bitki ve tohumlarının belirli sıcaklık ve sürelerde çimlendirilmesi ile elde edilen ve fonksiyonel bileşenlerce zengin gıdalardır. Filizler, besinsel özellikleri yanında çimlendirilmeleri esnasında artış gösteren diyet lifi içeriği ve vitamin, mineral, flavonoidler ve fenolik bileşenler sayesinde önemli fonksiyonel gıdalar arasında değerlendirilmektedirler. Dünyada filiz olarak en fazla tüketilen bitkiler; brokoli, yonca, soya, bezelye, nohut, buğday, arpa, yulaf ve karabuğday gibi ürünlerdir. Bu derlemede, yenilebilir bazı bitki tohum ve filizlerinin çimlendirme sonucu kazanmış oldukları bazı fonksiyonel özellikleri değerlendirilmiştir.en_US
dc.description.abstractEdible sprouts are foods that are rich in functional compounds and obtained by germination some plants and seeds at a certain temperature and time. Sprouts, besides their nutritional properties, are regarded as functional foods because of their dietary fiber and vitamin contents which increase during germination and together with vitamins, minerals, flavonoids and phenolic compounds. The most widely consumed plants as sprouts around the world are broccoli, alfalfa, soybean, pea, chickpea, wheat, barley, oats and buckwheat. In this review, functional properties of some edible plant seeds and sprouts are discussed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleYenilebilir bitki ve tohum filizlerinin fonksiyonel özelliklerien_US
dc.title.alternativeFunctional properties of edible plant and seed sproutsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalGIDAen_US
dc.contributor.departmentSivas Cumhuriyet Üniversitesien_US
dc.identifier.volume35en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.endpage210en_US
dc.identifier.startpage205en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record