Show simple item record

dc.contributor.authorHalil Yalçın
dc.contributor.authorÖzlem Pelin Can
dc.date.accessioned23.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-23T16:33:06Z
dc.date.available23.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-23T16:33:06Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn1304-7280
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRRM09UWXhNUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/2739
dc.description.abstractBu çalışmanın ana amacı, yerel firmalar tarafından hazırlanan Tantuni, Adana kebabı, Döner ve Tas kebabın tüketim için uygun olup olmadığını araştırmaktır. Her bir üründen 25 adet örnek toplanmıştır ve örnekler Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella spp. ve koagülaz (+) Staphylococcus aureus açısından incelenmiştir. Bacillus cereus ve koagülaz (+) S. aureus analizlarinde FDA/BAM metotları, E. coli analizinde National Standard Method (F 20, UK), Salmonella spp. analizinde ISO 6579-2005 ve vidas (SLM) REF 30702 metotları kullanılmıştır. Tas kebap örneklerinin tümünde mikroorganizma sayısı < logıo bulunmuştur. Örneklerin hiç birinde Salmonella spp. rastlanmamıştır. Çalışma sonucunda bu gıdaların hijyenik kalitelerinin B. cereus ve S. aureus bakımından Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği’ne göre uygun olduğu fakat 6 örneğin E. coli ile ilgili kritere uymadığı tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study main purpose was to investigate whether it was suitable or not for consumption of Tantuni, Adana kebab, Doner kebab and Tas kebab prepared by local firms. 25 samples were collected for each product and examined for Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella spp. and coagulase (+) S. aureus. The analysis methods were used which B. cereus and coagulase (+) S. aureus at FDA/BAM methods, E. coli at National Standard Method (F 20,UK), Salmonella spp. at ISO 6579-2005 and vidas (SLM) REF 30702. The number of microorganisms was determined as &lt;log10 for the all Tas kebab samples. Salmonella spp. have not been detected for any samples. As a result of the study, it was determined that the hygienic quality of those foods comply with Microbiological Criteria notification of Turkish Food Codex in terms of B. cereus and S. aureus but 6 samples do not comly with the criterion about E. coli.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleTüketime hazır bazı et yemeklerinin mikrobiyolojik kalitelerien_US
dc.title.alternativeMicrobiological quality of some ready consumption meat dishesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalErciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisien_US
dc.contributor.departmentSivas Cumhuriyet Üniversitesien_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage6en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record