Gökkuşağı alabalık filetolarının marinasyon süresinin ve sıcaklığının merkezi bileşke tasarımı ile optimizasyonu
Abstract
Bu çalışma, farklı süre ve sıcaklık derecelerinde marine edilen gökkuşağı alabalığı filetolarında, yüzey cevap metodu ile duyusal kriterler esas alınarak optimum noktayı belirlemek amacıyla yapılmıştır. Dizayn ile belirlenen optimum marinasyonda bekleme süresi ve sıcaklığı sırasıyla 11.96 gün ve 5.26°C olarak belirlenmiştir. Optimum konsantrasyon ve sürenin belirlendiği bu çalışmada filetoların muhafaza süresinin 98 gün olduğu tespit edilmiştir. This study was conducted with the purpose of determining with response surface method the optimum points of rainbow trout fillets marinated different time and temperature in terms of sensory criteria. The marination time and temperature determined by the design were found as 11.96 day and 5.26°C, respectively. In this study during which optimum concentration and period was determined, the preservation period of fillets was found as 90 days.
Source
Etlik Veteriner Mikrobiyoloji DergisiVolume
23Issue
2URI
http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRNNU16YzFOUT09https://hdl.handle.net/20.500.12418/3152
Collections
- Makale Koleksiyonu [3404]
- Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TRDizin [3395]