Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kaman, Gizem Sultan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Konaklama İşletmelerinde Getiri Yönetiminin Uygulanması
    (2024) Kaman, Gizem Sultan; Bölükbaş, Rabia
    Amerikan havayollarında kârın maksimizasyonu için ortaya konulan ve gelişimini devam ettiren getiri yönetimi kavramı, fiyatı ve tüketim zamanını manipüle eden stratejiler aracılığıyla çabuk bozulan bir malın arzını, tahmini taleple eşleştirmektedir. Bu çalışmanın amacı; talep dalgalanmalarına yoğun bir şekilde maruz kalmasına rağmen ülkemizde önemli bir ekonomik gelir kaynağı olan konaklama işletmelerinin kapasitesine uygun kullanımı, stok kontrolü, talep tahminleri ve fiyatlandırma stratejileri literatürünün getiri yönetimi kapsamında taranması ve mevcut durumun ortaya konulmasıdır. Bu araştırma kapsamında, getiri yönetimi ve konaklama işletmelerine ilişkin akademik literatür incelenerek, araştırmaların odağı hakkında mevcut literatürde yayınlanmış makalelerin kapsamlı bir incelemesi sunulmaktadır. Yapılan bu çalışma konaklama işletmelerinde getiri yönetimi hususundaki bilgi ve kullanım durumlarını belirtecek olması açısından önemlidir.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    The strategy food waste in restaurants: A systematic literature review
    (Elsevier Science London, 2024) Kaman, Gizem Sultan; Bozkurt, Ismail; Bolukbas, Rabia; Ozhasar, Yunus; Demirci, Baris; Yazicioglu, Irfan
    This study critically analyzes the literature on food waste in restaurants. Through a systematic literature review approach based on the evaluation and synthesis of articles, existing gaps in the literature and key research directions for the future research agenda were identified. Thematic analysis was applied to organize the selected articles around five themes representing various aspects of food waste. The themes ranged from food waste in restaurants' operational processes to best practices. Accordingly, it was found that the increase in empirical research has brought both new findings and new problems concerning food waste at the end-consumer level in restaurants. Consumer research on plate waste at the end-consumer level and the type of food on the plate, as well as on doggy bags and their use as one of the good practices, require a special emphasis on responsible production and consumption and good practices in line with sustainable development goals.

| Sivas Cumhuriyet Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sivas, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim