Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Olgaç, Esra" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Bulutlanma noktası ekstraksiyonu ile ayırma ve zenginleştirme sonrası indirekt spektrofotometri ile alkollü ve alkolsüz bazı içecek ve sebzelerde eser nitritin belirlenmesi
    (Cumhuriyet Üniversitesi, 2015) Olgaç, Esra; Gürkan, Ramazan
    Eser düzeylerde nitritin spektrofotometriyle misel duyarlı tayini için yeni bir indirekt zenginleştirme yöntemi geliştirilmiştir. Yöntem pH 5.5 de aşırı iyodür varlığında açığa çıkan triiyodürün, I3- Neutral red, NRH+ (polietilen glikol ters-oktilfenil eter) ile seçimli iyon-çifti kompleks oluşumu ve ekstrakte edici ajan olarak Triton X-114 ile bulutlanma noktası özütlemesine dayanır. Ekstrakte edilen yüzey aktif maddece zengin faz THF ile seyreltilmiş ve 455 nm de analit boşuna karşı absorbansı ölçülmüştür. CPE verimini etkileyen değişkenler araştırılmış ve bir dizi optimize edilmiş değişken elde edilmiştir. Bromür varlığında ve yokluğunda değişen duyarlıkla kalibrasyon grafiği, 5-100 ve 100-1280 ?g L-1 aralığında oldukça doğrusaldı. % 5.7 den daha düşük bir bağıl standart sapma ile yöntemin seçme ve nicelleştirme sınırı sırasıyla 1.32 ve 4.40 ?g L?1 idi. Serbest nitrit ve toplam nitrit bakımından yöntemin geçerliliği standart eklenmiş örneklerden geri kazanımının yanı sıra sertifikalı bir standart materyalin analiziyle doğrulanmıştır. 20, 80 ve 200 µgL-1 düzeylerinde standart eklenmiş örneklerin beş tekrarlı ölçümüne dayalı yüzde geri kazanımı 96.5-99.6% aralığındaydı. Optimize edilmiş reaktif koşullarında, geliştirilen yöntemin zenginleştirme ve duyarlık iyileştirme faktörü sırasıyla 65 ve 75.6 idi. Yöntem iki farklı indirgen reaktif ile ön indirgeme öncesi ve sonrası alkollü ve alkolsüz içecek ve sebze örneklerinde nitrit, nitrat ve toplam nitrit düzeylerinin belirlenmesine başarılı bir biçimde uygulanmıştır.

| Sivas Cumhuriyet Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sivas, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim