Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Pirci, Gönül" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    The effect of increasing canola oil and soybean oil addition to beef cattle rations based on corn silage and barley grain on the in vitro ruminal gas production and rumen fermentation
    (John Wiley and Sons Inc, 2024) Kara, Kanber; Yılmaz, Kurşat; Yılmaz, Sena; Pirci, Gönül
    The purpose of the current experiment was to determine the effects of ruminal fermentation parameters of the additions of canola or soybean oils at different rates (4, 8 and 12%) to beef cattle total mix rations (TMR), based on corn silage and barley grain. The addition of 4% soybean oil to TMR positively affected in vitro gas production, net energy lactation (NEL), metabolic energy (ME), and organic matter digestion (OMd). The additions of 8% and 12% of soybean oil to TMR linearly decreased ME, NEL and OMd (p < 0.05). The additions of 4, 8 and 12% canola oil to the TMR linearly decreased the in vitro gas production and estimated fermentation values (ME, NEL and OMd) (p < 0.05). All doses of soybean or canola oils in TMR reduced the molarities of total short-chain fatty acids (tSFCA), acetic (AA), butyric (BA), propionic (PA), valeric (VA), iso-valeric (IVA) and iso-butyric acids (IBA) for in vitro fermentation fluid (p < 0.05). There was a negative correlation between the increasing dietary stearic, oleic and linoleic acid and the end-products of in vitro rumen fermentation. However, increasing dietary ?-linolenic acids had no adverse effect on in vitro ruminal fermentation end-products. As a result, 4% addition of the soybean oil, which included a higher rate of ?-linolenic acid and saturated fatty acids and a lower rate of oleic, linoleic acids according to those of canola oil, to the TMR positively affected in vitro ruminal fermentation. In addition, the ?8% addition of canola or soybean oil adversely affected the in vitro fermentation values. © 2024 Japanese Society of Grassland Science.

| Sivas Cumhuriyet Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sivas, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim