Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Türkeri, Meltem" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Doğu Akdeniz Bölgesinde İleri Çıkmış Nohut (Cicer arietinum L.) Hatlarında Kışlık Ekimde Verim Ve Kalite Özelliklerinin Değerlendirilmesi
    (Çukurova Üniversitesi, 2021) Mart, Dürdane; Türkeri, Meltem; Akın, Ramazan; Atmaca, Evren; Yucel, Derya; Karaköy, Tolga; Öktem, Ayşe
    Bu araştırma, Akdeniz iklim koşullarında 2014 ve 2015 yetiştirme döneminde İleri çıkmış hatlar 2 yıl süreyle ekilerek verim ve verimle ilgili bazı özellikler incelenmiştir. Denemeler, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Araştırma Alanlarında yürütülmüş; çalışmada 17 hat ve 3 çeşit kontrol kullanılarak 20 genotipli olarak deneme planlanmıştır. Yapılan çalışmada Doğu Akdeniz bölgesi için genotiplerden kışlık ekime uygunluk, Ascochyta hastalığına toleraslılık yönünde değerlendirmeler yapılmıştır. Araştırmanın yürütüldüğü yıllarda, 2014 yılında, Nohut genotiplerinden elde edilen elde edilen en yüksek ve en düşük tane verim değerleri 102,2- 353,7 kg/da arasında; 2015 yılında elde edilen elde edilen en yüksek ve en düşük tane verim değerleri 43,4- 405,4 kg/da arasında değişim göstermiştir. İki yıllık ortalama değerler bakımından da 98,15- 379,56 kg/da arasında değerler tespit edilmiştir. Ascochyta yanıklık hastalığı yoğun olduğu yıllarda verimde kayıplara neden olmuştur. 2014 ve 2015 her iki yetiştirme sezonu kalite değerleri bakımından deneme ortalama Protein Analiz değerleri ise en yüiksek EN 1788 çeşidinden % 22,04, en düşük değer ise İnci çeşidinden % 19,74 değerleri elde edilmiştir. Deneme ortalama değerleri bakımından EN 1683, FLIP 01-24 C hatları kuru ağırlık, yaş ağırlık, su alma kapasitesi, yaş hacim, şişme kapasitesi bakımından diğer çeşitlere göre yüksek değerleri vererek ön plana çıkmıştır. Anahtar kelimeler: Nohut, kışlık ekim, Adaptasyon ve kalite
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Evaluation of Morphological, Quality and Yield Characteristics of Some Registered Chickpea (Cicer arietinum L.) Varieties in The Eastern-Mediterranean Region
    (Bitki Islahçıları Alt Birliği, 2021) Mart, Dürdane; Türkeri, Meltem; Akın, Ramazan; Atmaca, Evren; Dumrul, Süreyya Emre; Çankaya, Nejda; Öktem, Ayşe Gülgün
    This research was conducted to evaluate regional adaptation of registered chickpea varieties, their yield and some yield related characteristics observed at trial fields under winter growth conditions in Eastern Mediterranean region of Turkey in Adana location during 2014 and 2015. Trials were conducted in fields of Eastern Mediterranean Agricultural Research Institute. In this study, 17 registered varieties and 3 control varieties in total 20 varieties were tested in trials. During this study, the varieties were evaluated in Adana location for their fitness to winter growth conditions. The highest and the lowest yield resulted in 2014 for Adana location were 3.94 t/ha and 1.76 t/ha for Trial, and respectively. In 2015, the highest and the lowest yield resulted for Adana location were 5.08 t/ha and 0.17 t/ha for Trial, respectively. In terms of quality values for both growing seasons of 2014 and 2015, the average protein analysis values of the Trial were 21.90% for the Hasanbey variety as the highest and 10.26% for the Hisar variety as the lowest values.

| Sivas Cumhuriyet Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sivas, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim