Search
Now showing items 1-7 of 7
The investigation of the prevalence of subclinical ketosis in Sivas region dairy cows
(2014)
Amaç: Türkiye'de subklinik ketozisin (SKK) prevalansının belirlenmesine yönelik sınırlı sayıda çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada, Türkiye'nın Sivas ilindeki süt sığırı işletmelerinde bulunan Holştayn süt ineklerinde SKK'in ...
The evaluation of important biomarkers in healthy cattle
(2014)
Bu çalışmada veteriner hekimlikte enfeksiyonların teşhisinde ve prognozunun değerlendirilmesinde önemli faydalar sağlayacağı düşünülen prokalsitonin, neopterin, TNF ?, IFN-?, MDA, PGE2, IL-8 gibi biyolojik markerlerin ...
Piyodermalı köpeklerde idrarda 8-hidroksi-2’-deoksiguanozin (8-OHdG) düzeyleri
(2012)
Bu çalışmada, köpeklerin önemli bir deri hastalığı olan piyoderma ile antioksidatif metabolizma arasındaki ilişkinin incelenmesi ve oksidatif hasarın boyutunun 8-hidroksi-2’-deoksiguanozin (8-OHdG) üzerinden gösterilmesi ...
The Effect of Thyme Essential Oil Added to Quail Diets on Antioxidative Metabolism in Breast Meat
(2018)
This study was conducted to determine the effect of diets containing different levels of thyme essential oil (Thymus vulgaris) on antioxidative metabolism in breast meat of quails. A total of 200 sixteen-day-old Japanese ...
Septisemili buzağılarda lipid peroksidasyon düzeyi ve antioksidan enzim aktiviteleri
(2017)
Oksidatif stres ile hastalıkların patogenezi arasındaki ilişki son yıllarda gerçekleştirilen değişik çalışmalarla açıklanmaya çalışılmıştır. Bu çalışmada septisemili buzağılarda lipid peroksidasyon ürünü olan serum ...
Serum vitamin D levels in sheep with caseous Lymphadenitis
(2014)
Bu çal ı ş mada kazeöz lenfadenitis belirlenen koyunlarda hematolojik ve biyokimyasal parametreler ile serum 25(OH) D vitamin düzeylerinin ara ş tı rı lmas ı amaçlanm ı ş tı r. Çal ı ş manı n materyalini besleme ş artları ...
Çiğ sütün mikrobiyolojik kalitesi ve lipaz enzim aktivitesinin belirlenmesi
(2014)
Sağımdan sonra sütler çoğu zaman büyük işletmeler tarafından hemen kullanılmamakta ve belli bir süre bekletilmektedir. Isı işlemi uygulanmamış sütlerde mikrobiyel aktivite yanında lipaz aktivitesi de artmakta ve kaliteyi ...