Aç bırakılan ve beslenen Oncorhynchus mykiss'in karaciğer ve kas dokusu glikojen miktarı
Abstract
Bu çalışmada, aç bırakılan ve beslenen Oncorhynchus mykiss'in karaciğer ve kas dokusu glikojen miktarındaki değişmeler araştırılmıştır. Eşeysel olgunluğa erişmemiş balıklar ayrı havuzlarda iki grup halinde 28 gün süreyle aç bırakılmış ve günde %6 oranında glikojen içeren yemle beslenmişlerdir. Araştırma süresince, 7., 14., 21. ve 28. günlerde balıkların karaciğer ve kas dokusu özütlenerek glikojen miktarı belirlenmiştir. Aç bırakılan balıkların karaciğer ve kas dokusu glikojeni 14. günden itibaren azalmış ve 28. günde en düşük seviyeye ulaşmıştır. Aynı periyodlarda beslenen balıkların glikojen miktarında ise artış olduğu saptanmıştır. In this study, variations in the amount of glycogen in liver and muscle tissues of starved and fed Oncorhynchus mykiss have been investigated. Immature fish were kept in two groups in separate pools were one group was starved for 28 days while the other was fed three meals a day with a diet consisting of 6% glycogen for the same period. The amount of glycogen was determined on the extracted liver and muscle tissues of fish on 7th, 14th, 21th and 28th days. The level of liver and muscle glycogen declined from 14th day and onwards and reached a minimum level on 28th day. The glycogen level of fish fed for the same period was determined to be increase.
Source
Turkish Journal of BiologyVolume
23Issue
1URI
http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVek5EZzQ=https://hdl.handle.net/20.500.12418/1208
Collections
- Makale Koleksiyonu [3404]
- Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TRDizin [3395]