Show simple item record

dc.contributor.authorSeher Dirican
dc.contributor.authorHaldun Musul
dc.contributor.authorSüleyman Çilek
dc.date.accessioned23.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-23T16:26:53Z
dc.date.available23.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-23T16:26:53Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.issn1307-234X
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpJNE9UTTJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/1901
dc.description.abstractBu çalışma, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Sivas ilindeki su ürünleri yetiştiricilik potansiyelinin ve mevcut durumunun belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Su ürünleri yetiştiriciliği, Dünya'da ve Türkiye'de son yıllarda büyük gelişme gösteren bir sektördür. Türkiye, zengin tatlısu ve deniz ekosistemleriyle önemli bir su ürünleri yetiştiricilik potansiyeli içermektedir. Sivas ili, İç Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer almaktadır. Sivas ilinin büyük bir bölümünde yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve karlı olan karasal iklim hakimdir. Fakat, Sivas ilinin kuzey bölümünde Karadeniz iklimi görülür. Sivas ilinde, toplam 37 adet su ürünleri yetiştiricilik işletmesi mevcuttur ve bunların toplam üretim kapasitesi yaklaşık 770 ton/yıldır. Bu üretimin yaklaşık % 50'si Gürün ilçesinde bulunan işletmelerde gerçekleştirilmektedir. Su ürünleri yetiştiriciliğinin amacı, sucul ekosistemlere zarar vermeyen bir şekilde büyümektir. Bu nedenle, Sivas ilinde tatlısu ekosistemlerinin korunması için su ürünleri yetiştiriciliğinin çevresel etkilerinin izlenmesi büyük önem taşımaktadıren_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the potential and present situation of aquaculture in the Sivas province located at Central Anatolian region of Turkey. Aquaculture is a relatively recent sector in the World and Turkey, enjoying great potential for development. Turkey is also endowed with rich freshwater and marine ecosystems with aquaculture potential. The province of Sivas is located at the eastern part of the Central Anatolian region of Turkey. The majority of Sivas Province shares the climate of terrestrial in which the summer seasons are hot and dry while winter seasons are cold and snowy. However, the northern part of the Sivas province shares the Black Sea climate. Thirty seven aquaculture farms are present in the Sivas and their total production capacity is about 770 tons/years in project base. About 50 % of this production occurs in the farms in the Gürün town. The goal of aquaculture is grow in a manner that does not harm to aquatic ecosystems. Therefore, monitoring of environmental impacts of aquaculture is very important for aquatic ecosystems conservation in Sivas Province.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBalıkçılıken_US
dc.titleSİVAS İLİNDE SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİK POTANSİYELİ VE DEĞERLENDİRİLMESİen_US
dc.title.alternativePotential and evaluation of aquaculture in the Sivas (Turkey) provinceen_US
dc.typereporten_US
dc.relation.journalJournal of FisheriesSciences.comen_US
dc.contributor.departmentSivas Cumhuriyet Üniversitesien_US
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.endpage515en_US
dc.identifier.startpage510en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record