• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Rektörlüğe Bağlı Bölümler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TRDizin
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Rektörlüğe Bağlı Bölümler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TRDizin
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Yoksul ülkelerde dış borçların sürdürülebilirliği ve uluslararası girişimler: Ağır borç yükü altındaki yoksul ülkeler (HIPC) inisiyatifi

Tarih

2010

Yazar

Delice Güven
Nihat Işık

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Gelişmekte olan ülkeler (GOÜ’ler) için borç yükünü hafifletme ve sürdürülebilir borç yönetimi konuları uluslararası platformda çeşitli düzeylerde ele alınmaktadır.Özelikle en düşük gelir grubunda yer alan Üçüncü Dünya Ülkeleri için bu bağlamda en önemli girişim IMF ve Dünya Bankası tarafından 1996 yılında uygulamaya konulan Ağır Borç Yükü Altındaki Yoksul Ülkeler (HIPC) İnisiyatifidir. Bu çalışmanın amacı, söz konusu inisiyatif bağlamında alt gelir grubundaki ülkelerde dış borçlar ve borç yönetimi konusunun değerlendirilmesidir. Elde edilen bulgulara göre, halihazırda 40 ülkeyi kapsayan söz konusu İnisiyatifin uygulandığı ülkelerde başarılı sonuçlar verdiği, bu ülkelerin borç yükünün hafifletilmesinde önemli rol oynadığı söylenebilir. Fakat söz konusu ülkeler için politik ve kurumsal çerçevenin güçlendirilmesi uzun vadeli bir sorun olarak varlığını hâlâ sürdürmektedir.Bu nedenle, dış borçların yeniden yapılandırılması ve sürdürülebilir düzeylerde tutulmasına dönük mekanizmaların iyileştirilmesi yönünde çok güçlü çabalara ihtiyaç vardır.
 
The subjects of sustainable debt management and lessening debt burden of developing countries have been discussed in various levels in international arena.Particularly for third world countries in the lowest income level group, the most important initiative has been Heavily Indebted Poor Countries (HIPC) Initiative carried out by IMF and World Bank in 1996. The purpose of this study is to examine foreign debts and debt management issues in the countries of low income group at the context of Initiative in question. The findings show that this initiative that covers 40 countries today has given successful results and played an important role in lessening the debt burden of these countries. However, the problem of strengthening the political and institutional framework of these countries still exists as a long term issue. Therefore, it needs more effective attempts to improve mechanisms towards restructuring external debts and holding them in sustainable levels.
 

Kaynak

Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar Dergisi

Cilt

47

Sayı

550

Bağlantı

http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRFeE1Ua3dNQT09
https://hdl.handle.net/20.500.12418/2438

Koleksiyonlar

  • Makale Koleksiyonu [3405]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TRDizin [3399]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




Açık Erişim Politikası
Açık Erişim Hakkında
Kullanım Kılavuzu
İletişim

DSpace@Cumhuriyet

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

Göz at

Tüm Açık ErişimBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Sivas Cumhuriyet Üniversitesi || Kütüphane || Açık Erişim Politikası || Açık Erişim Hakkında || Kullanım Kılavuzu || OAI-PMH ||

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sivas, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: acikerisim-yardim@cumhuriyet.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Cumhuriyet by Sivas Cumhuriyet University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, aşağıdaki kurumların bir üyesidir.


DSpace 6.3

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.