Show simple item record

dc.contributor.authorHasan Tangüler
dc.contributor.authorHüseyin Erten
dc.contributor.authorTurgut Cabaroğlu
dc.date.accessioned23.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-23T16:29:28Z
dc.date.available23.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-23T16:29:28Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRFeE1EWXhNUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/2449
dc.description.abstractBirada bulunan aroma maddelerinin önemli bir kısmı alkol fermantasyonu sırasında mayalar tarafından oluşturulur. Kullanılan maya suşu ve fermantasyon koşulları oluşan aroma maddeleri üzerinde etkili olur. Bunun dışında, başlıca bira aroması kaynakları, kullanılan hammaddeler (malt, şerbetçiotu), fermantasyon öncesi uygulanan işlemler (kavurma, kaynatma) ve depolama koşullarıdır. Bu derlemede birada bulunan aroma maddeleri kimyasal yapılarına göre gruplandırılarak (yüksek alkoller, esterler, organik asitler, karbo- nil bileşikleri, azotlu bileşikler, kükürtlü bileşikler) verilmiş ve oluşumları, miktarları ve algılanma eşikleri üzerinde durulmuştur.en_US
dc.description.abstractAn important part of the aroma compounds found in beer is formed by yeast during alcohol fermentation. Yeast strain and fermentation conditions are effective on the aroma compounds. Apart from these, major sources of beer flavor, raw materials used (malt, hops), applications prior to fermentation (kilning, boiling) and storage conditions. In this review, the aroma compounds in beer are given by grouping according to their chemical structures (higher alcohols, esters, organic acids, carbonyl compounds, nitrogenous com- pounds, sulphur compounds) and are emphasized their formations, amounts and thresholds.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleBirada bulunan aroma maddelerien_US
dc.title.alternativeFlavours in beersen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalGIDAen_US
dc.contributor.departmentSivas Cumhuriyet Üniversitesien_US
dc.identifier.volume35en_US
dc.identifier.issue6en_US
dc.identifier.endpage460en_US
dc.identifier.startpage453en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record