Show simple item record

dc.contributor.authorNeslihan Şimşek
dc.contributor.authorFuat Ahmetoğlu
dc.contributor.authorLevent Akıncı
dc.contributor.authorArife Kaplan
dc.date.accessioned23.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-23T16:32:37Z
dc.date.available23.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-23T16:32:37Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1302-5805
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRjMU5UWTJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/2534
dc.description.abstractAmaç: Bu çalış manın amacı Revo-S ve self- adjusting file (SAF) ile preparasyonu yapılan eğ imli kök kanallarının lateral kompaksiyon (LK) ve termoplastik enjekte edilebilen (TPE) guta perka tekniklerinin kök kanal dolgu kalitesini dijital radyografi kullanarak değ erlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Kırk adet eğ imli kök kanallarına sahip mandibular molar diş in mesial kök kanalları SAF veya Revo-S eğ e sistemleri ile prepare edildi. Kök kanal kurvatürü değ erlendirildikten sonra kanallar iki alt gruba bölündü (n=20, p >0.05). Hem mesiobukkal hem de mesiolingual kanallar geniş letildi ve AH Plus ile LK veya TPE guta perka dolgu teknikleriyle dolduruldu. Örnekler bir hafta boyunca patın sertleş mesi için 37 0C ve % 100 nemli ortamda bekletildi. Kanal dolgularını değ erlendirmek için çalış ma sonrası dijital radyografiler alındı. Veriler Mann-Whitney U testi ile analiz edildi. Bulgular: Preparasyon teknikleri açısından kök kanal dolgu teknikleri arasında önemli bir fark bulunmadı (p=0,051, p= 0,127). Sonuçlar: Bu çalış ma koş ulları altında kurvatürlü kanallarda, ne preparasyon tekniğ i ne de dolgu tekniğ i kök kanalı dolum kalitesini etkilememektedir.en_US
dc.description.abstractObjectives: The aim of this study was to evaluate the quality of different root canal filling techniques that lateral compaction (LC) and thermoplasticized injectable (TPE) gutta percha in curved root canals which were prepared Revo-S or self-adjusting file (SAF) using digital radiographs. Materials and Methods: Fourty extracted mandibular molar of mesial canals of teeth which have curved root canals were prepared using SAF or Revo-S instruments. After determination of root canal curvatures in two directions, the canals were divided two subgroups (n=20, p>0.05). Both mesiobuccal and mesiolingual canals were shaped and filled with AH Plus and either LC technique or TPE gutta percha obturation technique. The specimens were stored for 1 week at 37 0C and 100% humidity to allow the complete setting of the sealer. Postoperative digital radiographs were taken to evaluate the quality of root canal fillings. Data were analysed using Mann-Whitney U tests. Result: In terms of the preparation techniques, no significant differences were found between the root canal filling techniques (p=0.051, p=0.127). Conclusion: Under the conditions of the present study, neither preparation nor obturation techniques did not affect the quality of root canal filling in curved root canals.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDiş Hekimliğien_US
dc.titleEğ imli kök kanallarında kullanılan farklı preparasyon ve kök kanalı dolgu tekniklerinin kalitesien_US
dc.title.alternativeThe quality of different preparation and root canal filling techniques in curved root canalsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalCumhuriyet Dental Journalen_US
dc.contributor.departmentSivas Cumhuriyet Üniversitesien_US
dc.identifier.volume17en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage77en_US
dc.identifier.startpage70en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record