GIDA ÜRÜNLERİNDE HELÂL VE HARAMI BELİRLEME YÖNTEMİ
Abstract
Beslenme, insanın vazgeçilmez tabii ve temel ihtiyaçlarından biridir. Beslenmenin temel unsuru gıda maddeleridir. Allah ka- inattaki her şeyi insan için yaratmıştır. Ancak bazı maddelerin kullanılmasına sınır getirilmiş, bazıları ise yasaklanmıştır. Bir maddenin yasaklanmasının farklı sebepleri vardır. Bazıları sırf Allah yasakladığı için, bazıları da insan sağlığına zararlı oldu- ğu için yasaklanmışlardır. Bu makalede yasaklanan gıda mad- delerinin hangi kriterlere göre yasaklandığı ele alınacaktır. Nuorishment is one of the unalienable and basic requirements of human. The basic elements of nurishment are footstuff. Al- lah created everything that in universe for human. But the using of some footstuff limited or forbitted by religion. There are different reasons for forbitting and limiting. Some of them are prohibited by Allah without mention any reason. These prohibition called Taabbudi in the literature of İslamic law. And some of them are prohibited because of harmful. İn this article, we will deal with the criterions which footstuff are pro- hibited according to them.
Source
Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi DergisiVolume
16Issue
1URI
http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRneE1UQXlNZz09https://hdl.handle.net/20.500.12418/3090
Collections
- Makale Koleksiyonu [3404]
- Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TRDizin [3395]