Show simple item record

dc.contributor.authorHasan Tangüler
dc.contributor.authorHasan Eleroğlu
dc.contributor.authorEmir Ayşe Özer
dc.contributor.authorNursel Işıklı Develi
dc.date.accessioned23.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-23T16:39:06Z
dc.date.available23.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-23T16:39:06Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRnNE1qRXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/3836
dc.description.abstractUğut (buğday çimi marmeladı/tatlısı), ülkemizin çeşitli yörelerinde üretilen ve tüketilen unutulmak üzere olan geleneksel gıdalarımızdandır. Buğday çimi suyu, un ve suyun kaynatılmasından oluşur. Buğday çiminde aminoasitler, protein, lif, vitaminler, mineraller ve enzimler bulunmaktadır. Bu zengin içeriğinden dolayı antioksidan, antikanserojen, yaşlanma karşıtı, laksatif, diüretik ve antibakteriyel etkilerinin olduğu söylenmektedir. Ayrıca bileşimine giren undan dolayı da iyi bir karbonhidrat kaynağıdır. Bu derlemede Uğut’un bileşimi ve üretim yöntemleri ele alınmıştır.en_US
dc.description.abstractUğut (wheatgrass marmalade / dessert) is a traditional Turkish food which is almost to be forgotten. It is produced in various regions of Turkey by boiling the mixture of wheatgrass juice, flour and water. The wheatgrass contains amino acids, protein, fiber, vitamins, minerals, and enzyme. It is reported that the wheatgrass has antioxidant, anticancer, anti-aging, laxative, diuretic and antibacterial effects due to its rich composition. Uğut is also a good source of carbohydrate because of its flour contents. Inthis article, the composition and production methods of Uğut were discussed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectOrtak Disiplinleren_US
dc.titleUnutulmak Üzere Olan Geleneksel Tatlımız: UĞUTen_US
dc.title.alternativeOur Traditional Dessert which is to be Forgotten: UĞUTen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.contributor.departmentSivas Cumhuriyet Üniversitesien_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue7en_US
dc.identifier.endpage609en_US
dc.identifier.startpage604en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record