Show simple item record

dc.contributor.authorGülbahtiyar Demirel
dc.contributor.authorAzime Kumsar Karakoç
dc.contributor.authorFeride Taşkın Yılmaz
dc.date.accessioned23.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-23T16:39:23Z
dc.date.available23.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-23T16:39:23Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRrNE1qYzRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/3886
dc.description.abstractKadınlarda özellikle menopoz döneminden sonra görülme sıklığı artan osteoporoz, günümüzde önemli sağlık sorunlarından biridir. Genetik özellikler, D vitamini eksikliği, yetersiz kalsiyum alımı, hareketsiz yaşam biçimi, geç menarş gibi birçok risk faktörleri nedeniyle osteoporozun gelişimi önlenebilmekte ve tedavi edilebilmektedir. Son yıllarda osteoporozun önlenmesinde kullanılan ve farmakolojik olmayan yöntemlerden biri yeşil çay tüketilmesidir. Yapılan yurtdışı çalışmalarında, yeşil çay tüketiminin kemik yoğunluğunun düzenlenmesinde ve kemik sağlığının korunmasında etkili olduğu belirtilmiştir. Ancak ulusal alanda konu ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Bu derleme, kadınlarda osteoporozun önlenmesinde, yeşil çay tüketiminin gerekliliğini ortaya koymak açısından sağlık profesyonellerine bilgi sunacaktır.en_US
dc.description.abstractOsteoporosis is one of the most important health-related problems in today's world that it is increasing in incidence specifically after menopause in women. Various risk factors including genetic characteristics, Vitamin D deficiency, insufficient calcium intake, sedentary lifestyle and late menarche enable osteoporosis to be contained in terms of its progress and to be treated. The consumption of green tea is one of the non-pharmacological methods utilized in the prevention of osteoporosis in recent years. Studies conducted abroad with relation to this subject identified that the consumption of green tea is effective in the regulation of bone density and the protection of bone health. However, this finding lacks sufficient data at the national scale. The present review will provide healthcare professionals information on the necessity for the consumption of green tea in the prevention of osteoporosis in women.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGenel ve Dahili Tıpen_US
dc.titleKadınlarda Osteoporozun Önlenmesinde Yeşil Çayın Yerien_US
dc.title.alternativeThe Place of Green Tea in the Prevention of Osteoporosis in Womenen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalTürk Osteoporoz Dergisien_US
dc.contributor.departmentSivas Cumhuriyet Üniversitesien_US
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.endpage86en_US
dc.identifier.startpage84en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record