Browsing Makale Koleksiyonu by Subject "Gıda Bilimi ve Teknolojisi"
Now showing items 21-25 of 25
-
Türkiye’de Yemeklik Tane Baklagiller Üretiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri
(2014)Türkiye’de yemeklik tane baklagiller içerisinde ekim alanı ve üretim bakımından ilk sırayı nohut almakta, bunu sırasıyla mercimek, fasulye ve bakla izlemektedir. Türkiye, özellikle nohut ve mercimekte Dünyada en önemli ... -
Unutulmak Üzere Olan Geleneksel Tatlımız: UĞUT
(2015)Uğut (buğday çimi marmeladı/tatlısı), ülkemizin çeşitli yörelerinde üretilen ve tüketilen unutulmak üzere olan geleneksel gıdalarımızdandır. Buğday çimi suyu, un ve suyun kaynatılmasından oluşur. Buğday çiminde aminoasitler, ... -
Van'da Tüketime Sunulan Feta Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
(2016)Bu çalışma, Van il merkezinde tüketime sunulan Feta peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesini belirlemek amacıyla yapıldı. Çalışmada 50 adet Feta peyniri materyal olarak kullanıldı. Feta peynirlerinin mikrobiyolojik ... -
Yeni rutenyum-azol komplekslerinin sentezi ve antioksidan özellikleri
(2017)Bu çalışmada, iki yeni dikloro-(1-alkilimidazolin)-(p-simen)rutenyum(II), 3 ve dikloro-(1-alkilbenzimidazol)-(psimen)rutenyum(II), 4 kompleksi sentezlendi ve yapıları spektroskopik tekniklerle karakterize edildi. Bu yeni ... -
Yenilebilir bitki ve tohum filizlerinin fonksiyonel özellikleri
(2010)Yenilebilir filizler; bazı bitki ve tohumlarının belirli sıcaklık ve sürelerde çimlendirilmesi ile elde edilen ve fonksiyonel bileşenlerce zengin gıdalardır. Filizler, besinsel özellikleri yanında çimlendirilmeleri esnasında ...