• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Rektörlüğe Bağlı Bölümler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - Scopus
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Rektörlüğe Bağlı Bölümler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - Scopus
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Microbiological safety and decontamination of chicken eggs

Tarih

2013

Yazar

Dev S.R.S.
Keklik N.M.
Demirci A.
Raghavan G.S.V.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Most people in the world eat the chicken egg, Gallus domesticas. Eggs are susceptible to contamination with pathogens due to their production from birds carrying huge bacterial load. Such contaminations can be either endogenic or exogenic. Also, the presence and availability of the essential nutrients in eggs, facilitates the growth and multiplication of pathogens. Due to their rich nutritive value, the egg components are potential hosts and carriers of pathogenic micro-organisms like Salmonella Enteritidis. The protection for eggs (against contamination) is mainly provided by its shell, which is the first barrier for the microorganisms to pass in order to reach the egg yolk. Therefore, proper decontamination of the egg shell is highly important to eliminate the risks of contamination. Washing is commonly practiced in industry to clean and decontaminate the egg shell, which involves the use of specific detergents and disinfectants. Despite, the protection provided by the shell, the egg components are not completely safe and free from pathogens. Hence understanding the microbiology of eggs will help implement egg safety and decontamination processes for the egg and egg products industry. Therefore, this chapter will bring into limelight, the overall microbiology of eggs with special emphasis on the cleaning and decontamination of shell-eggs and its effects on the microbiological safety, quality and shell life of eggs. © 2012 by Nova Science Publishers, Inc. All rights reserved.

Kaynak

Eggs: Nutrition, Consumption and Health

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12418/5610

Koleksiyonlar

  • Diğer Yayınlar Koleksiyonu [403]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - Scopus [1558]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




Açık Erişim Politikası
Açık Erişim Hakkında
Kullanım Kılavuzu
İletişim

DSpace@Cumhuriyet

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

Göz at

Tüm Açık ErişimBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Sivas Cumhuriyet Üniversitesi || Kütüphane || Açık Erişim Politikası || Açık Erişim Hakkında || Kullanım Kılavuzu || OAI-PMH ||

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sivas, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: acikerisim-yardim@cumhuriyet.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Cumhuriyet by Sivas Cumhuriyet University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, aşağıdaki kurumların bir üyesidir.


DSpace 6.3

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.