Search
Now showing items 1-5 of 5
Bıldırcın Rasyonuna Katılan Kekik Uçucu Yağının Göğüs Etinin Bazı Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Özelliklerine Etkisi
(2017)
Bu çalışmada, bıldırcın rasyonuna katılan farklı miktarlardaki kekik uçucu yağının göğüs etinde bazı mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerine etkisi araştırıldı. Çalışmada 16 günlük toplam 200 adet Japon bıldırıcını ...
The Effects of the Supplementation of Lamb Rations with Oregano Essential Oil on the Performance, Some Blood Parameters and Antioxidant Metabolism in Meat and Liver Tissues
(2017)
Bu çalışmada kekik yağının performans ve bazı kan parametreleri ile karaciğer ve Musculus longissimus dorsi dokularında lipid oksidasyon (LPO) ve glutatyon (GSH) oranları ile süperoksit dismutaz (SOD) ve katalaz (CAT) enzim ...
Kuzu Rasyonuna Yucca Schidigera Tozu İlavesinin Rumen Total Protozoa Sayısı ve pH'sı Üzerine Etkisi
(2016)
Bu çalışma kuzu rasyonlarına farklı miktarlarda Yucca schidigera (YS) tozu ilavesinin rumen total protozoa sayısı ve pH'sı üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapıldı. Çalışmada 24 adet, 2.5 aylık yaşta, sütten kesilmiş ...
Sıcaklık Stresine Maruz Kalan Broylerlerin Rasyonuna Katılan Vitamin C ve ?- Lipoik Asidin Karaciğer ile But Etinde Antioksidan Metabolizma Üzerine Etkisi
(2017)
Bu araştırmada sıcaklık stresine maruz bırakılan broylerlerin rasyonlarına katılan vitamin C (L-askorbik asit) ve ?-lipoik asidin karaciğer ve but eti dokularında antioksidan metabolizma üzerine etkileri araştırıldı. ...
The Effect of Thyme Essential Oil Added to Quail Diets on Antioxidative Metabolism in Breast Meat
(2018)
This study was conducted to determine the effect of diets containing different levels of thyme essential oil (Thymus vulgaris) on antioxidative metabolism in breast meat of quails. A total of 200 sixteen-day-old Japanese ...