Search
Now showing items 1-10 of 16
Unutulmak Üzere Olan Geleneksel Tatlımız: UĞUT
(2015)
Uğut (buğday çimi marmeladı/tatlısı), ülkemizin çeşitli yörelerinde üretilen ve tüketilen unutulmak üzere olan geleneksel gıdalarımızdandır. Buğday çimi suyu, un ve suyun kaynatılmasından oluşur. Buğday çiminde aminoasitler, ...
Sivas 4 Eylül Barajı Su Kalitesi-Seviye İlişkisinin Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) İle Haritalanması
(2018)
Göl ve barajlara gelen ve buradan çıkan kirletici yüklerin oluşturacağı etki, uzun bir zaman dilimi içinde ortaya çıkmaktadır. Su ortamlarında kirlenmeyi belirleyen belli başlı kriterler fizikokimyasal ve biyolojik ...
Effect of New Water-Soluble Dendritic Phthalocyanines on Human Colorectal and Liver Cancer Cell Lines
(2017)
Human hepatocellular carcinoma (HepG2) cells and colorectal adenocarcinoma (DLD-1) cells were treated with the synthesized water soluble phthalocyanine derivatives to understand the effect of the compounds both on colorectal ...
LIPOLYTIC ACTIVITY OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM TURKISH PASTIRMA
(2018)
Lipases are widely distributed in nature and catalyze the hydrolysis of mono, di and tri acyl glycerols to liberate free fatty acids and glycerol. Various microorganisms produce lipases either alone or together with esterase. ...
Assessment of Çinarli Stream (Hafik -Sivas)'S Water Quality via Physico-Chemical Methods
(2016)
Sivas ilinin Hafik ilçesi sınırları dâhilindeki Çınarlı Deresi doğal güzellikleri ve zengin su kaynağı ile ünlüdür. Dik yamaçlardan geçen Çınarlı deresi Çınarlı Köyü'nün jips özelliği gösteren meralarına ulaşır. Koşutdere'nin ...
Van'da Tüketime Sunulan Feta Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
(2016)
Bu çalışma, Van il merkezinde tüketime sunulan Feta peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesini belirlemek amacıyla yapıldı. Çalışmada 50 adet Feta peyniri materyal olarak kullanıldı. Feta peynirlerinin mikrobiyolojik ...
Sivas Kent Merkezinde Tavukçuluk Ürünlerinin Tüketimi ve Tüketime Etki Eden Faktörler
(2017)
Bu çalışmada, Sivas kent merkezinde tavukçuluk ürünleri tüketim değerlerini ve bunun üzerine etki eden faktörleri belirlemek amacıyla 461 aile ile yüz yüze anket uygulaması yapılmıştır. Katılımcıların %85,5'i aktif yaş ...
Determination of Malondialdehyde (MDA), Superoxide Dismutase (SOD) and Glutathione Peroxidase (GPx) Levels in Kangal Dogs with Maternal Cannibalism
(2017)
Oxidative stress, which plays an active role in the pathogenesis of various diseases, continues to be relevant in assessing the condition changes such as aggression. Some of Kangal dogs have been found to eat their own ...
The relationships between phenylthiocarbamide taste perception and smoking, work out habits and susceptibility to depression
(2015)
Phenylthiocarbamide (PTC) is known as phenylthiourea and it is an organic compound that has the phenyl ring. Ability to perceive the tastes of PTC chemical is related to the dominance of taste genes. There are a large ...
Türkiye’de Yemeklik Tane Baklagiller Üretiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri
(2014)
Türkiye’de yemeklik tane baklagiller içerisinde ekim alanı ve üretim bakımından ilk sırayı nohut almakta, bunu sırasıyla mercimek, fasulye ve bakla izlemektedir. Türkiye, özellikle nohut ve mercimekte Dünyada en önemli ...