Show simple item record

dc.contributor.authorBölükbaş, Rabia
dc.contributor.authorKaraca, Şükran
dc.date.accessioned2024-05-27T13:26:03Z
dc.date.available2024-05-27T13:26:03Z
dc.date.issued2023tr
dc.identifier.citationBÖLÜKBAŞ RABİA, KARACA ŞÜKRAN (2023). Turistlerin Gıda İsrafı ve Gıda Kaybı Davranışına İlişkin Çalışmaların İncelenmesi, 2. Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi: Küresel Trendler, Ulusal Deneyimler ve Yeni Hedefler Kongresi, Bakü, 476-483.tr
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12418/15175
dc.description.abstractBu çalışma turizmde turistlerin gıda israfı ve kaybına ilişkin çalışmaların incelenmesini amaçlamıştır. Ayrıca karar vericilerin ve diğer paydaşların, gıda israfını ve kayıplarını azaltmaya yönelik mevcut uygulamalara ve yöntemlere başvurmasını kolaylaştırma amacı da taşımaktadır. İncelenen çalışmalar genel olarak değerlendirildiğinde konu ile ilgili ilk yayının 2017 yılında yapıldığı görülmektedir. Bu durumda turizmde turist davranışlarının gıda israfı ve kaybı kapsamında son dönemlerde ilgi gördüğü ve çalışılmaya başlandığı söylenebilir. Çalışmalar yöntem açısından ele alındığında ise konu ile ilgili en çok nitel (10) çalışmaların tercih edildiği görülmektedir. Bunun yanı sıra birçok çalışmanın hedeflenen davranış, yöntem, uygulandığı yerler gibi birçok açıdan farklılık gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır.tr
dc.language.isoturtr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr
dc.titleTuristlerin Gıda İsrafı ve Gıda Kaybı Davranışına İlişkin Çalışmaların İncelenmesitr
dc.typeconferenceObjecttr
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesitr
dc.relation.publicationcategoryUluslararası Konferans Öğesitr


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record