dc.contributor.author | Dilek Benlı | |
dc.contributor.author | Şifa Turkoglu | |
dc.date.accessioned | 23.07.201910:49:13 | |
dc.date.accessioned | 2019-07-23T16:37:37Z | |
dc.date.available | 23.07.201910:49:13 | |
dc.date.available | 2019-07-23T16:37:37Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 2587-2680 | |
dc.identifier.uri | http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVNE1EUTNOdz09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12418/3462 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada 10 farklı gıda koruyucusunun (sorbik asit, potasyum sorbat, benzoik asit, sodyum benzoat, potasyum asetat, sodyum metabisülfit, potasyum metabisüfit, sodyum tetraborat, sodyum sülfit ve borik asit) Drosophila melanogaster'de yaşama yüzdesi ve ömür uzunluğu üzerine olan toksik etkileri araştırılmıştır. Deneylerde Drosophila melanogaster'in yabani tipi kullanılmıştır. Üçüncü dönem larvalara test kimyasalları 5, 10, 15, 20 ppm lik dozlarda uygulanmıştır. Yapılan incelemeler sonunda, kullanılan tüm maddelerin yaşama yüzdesini ve ömür uzunluğunu kontrole nazaran azalttığı belirlenmiştir | en_US |
dc.description.abstract | In this study, the toxic effects of ten food preservatives (sorbic acid, potassium sorbate, benzoic acid, sodium benzoate, potassium acetate, sodium metabisulphite, potassium metabisulphite, sodium tetraborate, sodium sulphite and boric acid) on the longevity and percentage of survival were investigated. Wild type of Drosophila melanogaster was used in experiments. Third-instars larvae were treated of the test compounds at concentrations of 5ppm, 10ppm, 15ppm, 20ppm. As a result, all used treatment concentrations were found to reduces the percentage of survival and longevity compared to the control group | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Ortak Disiplinler | en_US |
dc.title | Bazı Gıda Koruyucularının Drosophila melanogaster’in Yaşama Yüzdesi ve Ömür Uzunluğu Üzerine Etkisi | en_US |
dc.title.alternative | The Effect of Some Food Preservatives on Percentage of Survival and Longevity in Drosophila melanogaster | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Cumhuriyet Science Journal | en_US |
dc.contributor.department | Sivas Cumhuriyet Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 38 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.endpage | 472 | en_US |
dc.identifier.startpage | 461 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US] |