Search
Now showing items 1-4 of 4
Examination of Escherichia coli O157:H7 and some virulence genes in marketed minced meat samples
(2014)
Bu çalışmada, tüketime sunulan kıyma örneklerinin Escherichia coli (E. coli) O157:H7 yönünden incelenmesi amaçlandı. Kıyma örneklerinin 6’sında (%7.5) E. coli O157:H7 tespit edildi. Bu kıyma izolatları, virülens genleri ...
Geleneksel yöntemle üretilen sucuklarda listeria monocytogenes, staphylococcus aureus ve koliform varlığının araştırılması
(2013)
Uygun olmayan koşullarda üretilen sucuklarda gıda kaynaklı patojenlerden Listeria monocytogenes, koagülaz (+) Staphylococcus aureus ve koliformlar gelişebilmekte ve bu ürünler insan sağlığı açısından risk arz edebilmektedir. ...
Antioxidant Activity of Five Lathyrus L. Species Growing in Turkey
(2015)
Bu çalışmada Türkiye'de doğal olarak yetişen beş Lathyrus türünün antioksidan aktivitesi 1,1- difenil-2- pikrilhidrazil (DPPH) serbest radikal süpürücü yöntemi ile, ekstrelerin total fenolik bileşik miktarları ise ...
SİVAS İLİNDE SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİK POTANSİYELİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
(2008)
Bu çalışma, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Sivas ilindeki su ürünleri yetiştiricilik potansiyelinin ve mevcut durumunun belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Su ürünleri yetiştiriciliği, Dünya'da ve Türkiye'de ...