Search
Now showing items 1-7 of 7
An anatomical aspect on masseteric muscles in cattle rabies by Real-Time PCR
(2013)
Amaç: Bu çalışmada sığırlarda kuduz virüsünün masseter kaslarda izlediği patho-anatomik lokalizasyonun Real-Time PCR ile belirlenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışma kuduz bir köpek tarafından yüz bölgesinden ...
Listeriyozisli koyunlarda klinik, patolojik ve mikrobiyolojik bulgular
(2013)
Bu çalışmada, listeriyozisli koyunlarda klinik, patolojik ve mikrobiyolojik bulguların bildirilmesi amaçlandı. Çalışma materyalini, anamnezde sinirsel belirtiler ve ölüm görüldüğü bildirilen, silajla beslenen bir sürüden ...
Geleneksel yöntemle üretilen sucuklarda listeria monocytogenes, staphylococcus aureus ve koliform varlığının araştırılması
(2013)
Uygun olmayan koşullarda üretilen sucuklarda gıda kaynaklı patojenlerden Listeria monocytogenes, koagülaz (+) Staphylococcus aureus ve koliformlar gelişebilmekte ve bu ürünler insan sağlığı açısından risk arz edebilmektedir. ...
Sivas yöresi köpeklerinde Toxoplasma gondii’nin seroprevalansının araştırılması
(2013)
Bu çalışmada, Sivas yöresindeki sahipli ve sokak köpeklerinde Toxoplasma gondii’nin seroprevalansının araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla, Sivas yöresinden (Sivas, Hafik, Kangal, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli) 60’ı sahipli ...
The effect of canine ovariohysterectomy on HSP70 and anti-HSP70 antibodies
(2013)
Bu çalışmada köpeklerde kan serumu Heat Shock Protein (HSP) 70 ve anti-HSP 70 antikorlarının düzeyleri üzerine ovaryohisterektominin etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, 87 adet dişi sokak köpeği materyal ...
Overektomili sıçanlarda alendronatın böbrek dokusu üzerindeki etkileri
(2013)
Alendronat kemik rezorpsiyonunun selektif inhibitörü olan bir aminobifosfonat olup özellikle postmenopozal dönemde görülen osteoporozun tedavisinde kullanılmaktadır. Postmenopozda ortaya çıkan değişikliklerin yaşam kalitesini ...
Tüketime hazır bazı et yemeklerinin mikrobiyolojik kaliteleri
(2013)
Bu çalışmanın ana amacı, yerel firmalar tarafından hazırlanan Tantuni, Adana kebabı, Döner ve Tas kebabın tüketim için uygun olup olmadığını araştırmaktır. Her bir üründen 25 adet örnek toplanmıştır ve örnekler Bacillus ...