Search
Now showing items 1-10 of 211
Sarıhatipzâdelerden Numan Sâbit Efendi ve Bilinmeyen Mi'râciyesi
(Buruciye Yayınları, 2011)
Araplara ait meşhur bir sözde şöyle söylenir: “Şerefü’l-mekân bi’lmekîn”. Yani bir mekânın şerefi, orada oturan insanlardan gelir. Yoksa toprağın, taşın, ağacın, bahçenin, binanın bizâtihî kendine ait bir kutsallığı yoktur. ...
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(Gece Kitaplığı, 17.12.2021)
-
Yaşlılık ve Etik
(Nobel Yayınevi, 2021)
Yaşlı sağlığı ve bakımı ile ilgilenenlerin ve yaşlılık ile ilgili politika üretenlerin söz konusu etik
sorunların farkında olması, yaşlılık döneminde bulunanların bireysel özerkliklerinin, mahremiyetlerinin ve haysiyetlerinin ...
Arıtma Çamuru Bertarafı ve Alternatif Stratejiler
(NOBEL, 2021)
Atık su arıtma tesislerinden gelen arıtma çamuru, küresel olarak önemli bir sorun hâline gelmektedir.
Çamurun uygun bertarafı zordur ve bileşenleri arasında yüksek oranda organik, toksik ve ağır metal kirletici içeriği ...
PROSTHETIC STOMATITIS
(Gece Kitaplığı, Mayıs-2021)
PROSTHETIC STOMATITIS
SIVAS BELEDIYESI ATIKSU ARITMA TESISI İÇIN ÖNERILEN ÇAMUR GERIKAZANIM/BERTARAF YÖNTEMLERI VE DEĞERLENDIRILMESI
(NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, 2021)
Ülkemiz ve dünyada yeni arıtma tesislerinin (AAT)’lerin hızla çoğalması ve bunların çoğunun kimyasal
ve biyolojik atıksu arıtma tesisi olması ve çok çamur üretmesi nedeniyle çamur oluşumu sürekli olarak
artmaktadır. ...
COLORING CHARACTERISTICS AND FASTNESS DEGREES OF LICORICE (Glycyrrhiza glabra)
(İKSAD Publishing House, May/2021)
The negative consequences of rapid industrialization experienced today
pandemicallay, terms of environment and human friendliness, has
gained importance. Natural procedures that do not harm nature and
people, use natural ...
PROSTHETIC STOMATITIS
(GECE AKADEMİ, Mayıs 2021)
Research & Reviews in Health Sciences
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(GECE AKADEMİ, 17.12.2021)
Arıcılık, dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak yapılan, ekonomik yönden
getirisi olan tarımsal bir faaliyettir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)
verilerine göre; 2019 yılı dünya bal üretimi 1.852.598 ton, kovan sayısı
90.116 ...
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(GECE AKADEMİ, 17.12.2021)
-