Yayın tarihi için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 42, listelenen: 1-20
-
Preparation and evaluation of a propolis ointment for skin nourishing and healing.
(Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences, 01.11.2022)Propolis is a resinous substance containing aromatic acids, esters, volatile compounds, hydrocarbons, steroids, enzymes, flavonoids, vitamins and minerals. In this direction it has nutrient, antibacterial and antioxidant ... -
Et ve Et Ürünlerinde Duyusal Analizler
(AKADEMİSYEN YAYINEVİ, 01/05/2022)Duyusal değerlendirme, ürünlerin görülerek, tadılarak, dokunarak, duyularak ve koklanarak elde edilen ve gıdaların iyiliği ve kötülüğü hakkında fikir veren duyu analizidir. Duyusal analizler iki temel özelliği nedeniyle ... -
Dijital eşen Dünyada Stratejik Kent Yö netimi ve Marka Şehir Olma Süreci
(PARADİGMA, 01/10/2022). -
Influence of using scarlet runner bean flour on the production and physicochemical, textural, and sensorial properties of vegan cakes: WASPAS-SWARA techniques
(ELSEVIER, 12/02/2022)The present study aims to assess the use of scarlet runner bean (Phaseolus coccineus L.) �our having high protein content in the production of vegan cake, determine the product properties, and analyze the preferences of ... -
Sensorial and Nutritional Properties of a Collagen-Fortified Snack Bar Designed for the Elderly
(MDPI, 17/08/2023)Background: This study aimed to develop a highly consumable collagen-containing bar that contributes to enriching the diets of elderly individuals, in terms of energy and nutrients. Method: For this purpose, five different ... -
Production and consumption of red meat: a controversial issue.
(Nova Science Publishers, 2021)Red meat has a high nutritional value and has an important role in human nutrition. However, for a long time, there has been an ongoing debate on whether or not consumption of red meat is harmful for human health. Looking ... -
Modeling of Listeria monocytogenes survival and quality attributes of sliced mushroom (Agaricus bisporus) subjected to pulsed UV light
(Wiley-Blackwell, 2021)Pulsed ultraviolet (PUV) light technology holds the potential for surface decontamination of foods. In this study, the survival of L. monocytogenes and some quality attributes (color, moisture, water activity, and antioxidant ... -
Uygulamalı Sivas Mutfağı
(SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, 2022)Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 1974 yılından beri eğitim, öğretim, araştırma ve toplumsal fayda sağlamak amaçlarıyla ortaya koyduğu tüm faaliyetlerde ''Gelenekten Geleceğe'' iz bırakmayı hedeflemektedir. Geleneklerimizi ... -
Robotization and Smart Technologies in the Hospitality Industry
(IGI Global, 2023)New-gen technologies have profoundly impacted all aspects of life and various economic sectors. The tourism industry, known for its inclination towards innovation, has been quick to embrace technological advancements. ... -
Next-Generation Technologies in Health Tourism
(IGI Global, 2023)Essential developments in health tourism indicate that technology is critical to the current health system. The digital age makes life easier by providing fast accessibility, easy usability, and integrating new ... -
A rereading of Caryl Churchill's Owners: Patriarchy and misogyny
(Wiley, 2023)Caryl Churchill's first professional play, Owners, is about ownership as its title implies. One of the highlighted themes in the play is misogyny which has been overlooked by scholars and critics who have commented on ... -
Gastronomik Trendler Bağlamında Gıda Güvencesi ve Toplumsal Eşitsizlik
(2023)Dünya genelindeki nüfus artışı, son yıllarda yaşanan Covid-19 pandemisi, bölgesel savaşlar, doğal afetler gibi etmenler, gıda güvencesizliği ve sosyal eşitsizlik sorunlarını derinleştirerek, bu sorunların daha geniş ... -
Sağlık Turizminde Kent Rekabetçiliği Öncüllerinin Elmas Modeli Kullanılarak İrdelenmesi
(2023)Son yıllarda Türkiye’de sağlık turizmi pazarı hızlı bir şekilde büyüyerek olgunluk seviyesine ulaşmıştır. Bu durum işletmeler arasında rekabetin yaşanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de sağlık turizmi yetki ... -
Turizmde Dijital İkiz Teknolojisi
(2023)Bilgi teknolojileri günümüzde sosyal ve ekonomik kalkınmanın ana itici gücü haline gelmiştir. Özellikle turizm sektörü, dijital teknoloji deneyiminin ayrılmaz bir parçası haline gelmesiyle hızla gelişmektedir. Akıllı ... -
Gösterişçi Tüketimin Foodstagramming Davranışları Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi
(2023)Gösterişçi tüketim kişilerin sosyal statülerini ve servetlerini göstermek için bilinçli veya bilinçdışı sebeplerle pahalı ürünlerin, hizmetlerin veya etkinliklerin kamuya açık olarak tüketilmesidir. Gösterişçi tüketime ... -
Sivas’ın Gastronomi Kenti Kriterleri Açısından Değerlendirilmesi
(2023)Şehirlerin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek üzere 2004 yılında UNESCO tarafından gündeme getirilen Yaratıcı Şehirler Ağı programı kapsamında şehirlerin sahip olduğu karakteristik özellik temalarından birisi de ... -
Ulusal Kültürün Destinasyon İmajı Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi: Antalya Belek Örneği
(Erciyes Akademi, 2023)Destinasyon; ulaşım, yeme-içme, dinlence-eğlence mekânları, park, müze, ören yeri, konaklama tesisleri, sanat vb. olanakları barındırması bakımından önem arz eden, konukları kendisine çekecek somut veya soyut nitelikte ...