Browsing Besin - Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü by Author "0000-0002-8173-7818"
Now showing items 1-9 of 9
-
Disinfectant and heavy metal resistance profiles in extended spectrum β-lactamase (ESBL) producing Escherichia coli isolates from chicken meat samples
Şahin, Seyda; Moğulkoç, Mahmut Niyazi; Kürekci, Cemil (Elsevier, 08.07.2022)Biocidal compounds are frequently used as disinfectants in poultry industry and their widespread usage has risen concern due to the co-selection and persistence of antimicrobial resistance among bacteria. In this ... -
Ette Mikrobiyolojik Analizler
Şahin, Seyda (Akademisyen Kitabevi, 2022)Gıda kaynaklı enfeksiyonların ve intoksikasyonların küresel çapta halk sağlığını tehdit eden bir sorun haline gelmesi nedeniyle gıda güvenliğinin sağlanmasında gıda üretim zincirinin çiftlikten sofraya kadar olan her ... -
Farklı Hayvan Türlerine Ait Et ve Yüzey Örneklerinden İzole Edilen Staphylococcus aureus Suşlarında Virülens Genlerinin Belirlenmesi
Karahan, Murat, Şahin, Seyda, Moğulkoç, Mahmut Niyazi, Kalın, Recep (Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2023)Staphylococcus aureus (S. aureus) insanlarda ve hayvanlarda patojen bir tür olup, dünyadaki gıda kaynaklı zehirlenmelerin en önemli nedenlerinden biridir. Bu çalışmada farklı hayvan türlerine (sığır, koyun, keçi ve tavuk) ... -
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Ağaoğlu, Sema; Şahin, Seyda; Demir, Tuğba (Gece Kitaplığı, 17.12.2021)- -
Impact and Diversity of ESBL-Producing Klebsiella pneumoniae Recovered from Raw Chicken Meat Samples in Türkiye
The interrelationship between human, animal and environmental sectors leads to the spread of antibiotic resistance due to selective pressures, evolutionary traits and genomic evolution. In particular, the frequent use ... -
Kanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve Patojenler
Şahin, Seyda (Türkiye Klinikleri, 2023)Kanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır. Bunun yanı sıra ... -
Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH): Gıdalarda Oluşumu ve Sağlık Açısından Önemi
Şahin, Seyda (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, 2022)Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH), gıda ve çevre kontaminantları arasında yer alan, iki veya daha fazla aromatik halka içeren organik bileşikler olarak tanımlanmaktadır. PAH bileşikleri gıdaların yüksek sıcaklıklarda ... -
Türkiye Kanatlı Eti Sektörü
Şahin, Seyda (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 2023)Kanatlı eti sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Tüm dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir rol oynayan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır. Kanatlı eti protein miktarı ... -
Whole-genome sequence analysis of Salmonella Infantis isolated from raw chicken meat samples and insights into pESI-like megaplasmid
Kürekci, Cemil; Sahin, Seyda; Iwan, Ewelina; Kwit, Reneta; Bomba, Arkadiusz; Wasyl, Dariusz (Elsevier, 16.01.2021)There has been an increase in the number of reports on Salmonella enterica subsp. enterica serovar Infantis (S. Infantis) isolated from animals and humans. Recent studies using whole genome sequencing (WGS) have provided ...