Ara
Toplam kayıt 29, listelenen: 1-10
Uygulamalı Sivas Mutfağı
(SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI, 2022)
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 1974 yılından beri eğitim, öğretim, araştırma ve toplumsal fayda sağlamak amaçlarıyla ortaya koyduğu tüm faaliyetlerde ''Gelenekten Geleceğe'' iz bırakmayı hedeflemektedir. Geleneklerimizi ...
Robotization and Smart Technologies in the Hospitality Industry
(IGI Global, 2023)
New-gen technologies have profoundly impacted all aspects of life and various economic sectors. The
tourism industry, known for its inclination towards innovation, has been quick to embrace technological
advancements. ...
Next-Generation Technologies in Health Tourism
(IGI Global, 2023)
Essential developments in health tourism indicate that technology is critical to the
current health system. The digital age makes life easier by providing fast accessibility,
easy usability, and integrating new ...
Gastronomik Trendler Bağlamında Gıda Güvencesi ve Toplumsal Eşitsizlik
(2023)
Dünya genelindeki nüfus artışı, son yıllarda yaşanan Covid-19 pandemisi, bölgesel savaşlar,
doğal afetler gibi etmenler, gıda güvencesizliği ve sosyal eşitsizlik sorunlarını derinleştirerek,
bu sorunların daha geniş ...
Sağlık Turizminde Kent Rekabetçiliği Öncüllerinin Elmas Modeli Kullanılarak İrdelenmesi
(2023)
Son yıllarda Türkiye’de sağlık turizmi pazarı hızlı bir şekilde büyüyerek olgunluk seviyesine
ulaşmıştır. Bu durum işletmeler arasında rekabetin yaşanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla
Türkiye’de sağlık turizmi yetki ...
Turizmde Dijital İkiz Teknolojisi
(2023)
Bilgi teknolojileri günümüzde sosyal ve ekonomik kalkınmanın ana itici gücü haline gelmiştir.
Özellikle turizm sektörü, dijital teknoloji deneyiminin ayrılmaz bir parçası haline gelmesiyle
hızla gelişmektedir. Akıllı ...
Gösterişçi Tüketimin Foodstagramming Davranışları Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi
(2023)
Gösterişçi tüketim kişilerin sosyal statülerini ve servetlerini göstermek için bilinçli veya bilinçdışı
sebeplerle pahalı ürünlerin, hizmetlerin veya etkinliklerin kamuya açık olarak tüketilmesidir.
Gösterişçi tüketime ...
Sivas’ın Gastronomi Kenti Kriterleri Açısından Değerlendirilmesi
(2023)
Şehirlerin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek üzere 2004 yılında UNESCO tarafından
gündeme getirilen Yaratıcı Şehirler Ağı programı kapsamında şehirlerin sahip olduğu
karakteristik özellik temalarından birisi de ...
Ulusal Kültürün Destinasyon İmajı Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi: Antalya Belek Örneği
(Erciyes Akademi, 2023)
Destinasyon; ulaşım, yeme-içme, dinlence-eğlence mekânları, park, müze, ören yeri, konaklama tesisleri, sanat
vb. olanakları barındırması bakımından önem arz eden, konukları kendisine çekecek somut veya soyut
nitelikte ...
Sağlık Turizminde Kent Rekabetçiliğinin Öncüllerini Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma
(2023)
Son yıllarda Türkiye’de sağlık turizmi pazarı hızlı bir şekilde büyüyerek olgunluk seviyesine
ulaşmıştır. Bu durum işletmeler arasında rekabetin yaşanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla
Türkiye’de sağlık turizmi yetki ...