Browsing Besin - Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Kitap Koleksiyonu by Issue Date
Now showing items 1-10 of 10
-
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(Gece Kitaplığı, 17.12.2021)- -
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(GECE AKADEMİ, 17.12.2021)Arıcılık, dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak yapılan, ekonomik yönden getirisi olan tarımsal bir faaliyettir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2019 yılı dünya bal üretimi 1.852.598 ton, kovan sayısı 90.116 ... -
Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Ürünleri: Özellikleri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
(GECE AKADEMİ, 17.12.2021)- -
Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH): Gıdalarda Oluşumu ve Sağlık Açısından Önemi
(Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yayınları, 2022)Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH), gıda ve çevre kontaminantları arasında yer alan, iki veya daha fazla aromatik halka içeren organik bileşikler olarak tanımlanmaktadır. PAH bileşikleri gıdaların yüksek sıcaklıklarda ... -
Ette Mikrobiyolojik Analizler
(Akademisyen Kitabevi, 2022)Gıda kaynaklı enfeksiyonların ve intoksikasyonların küresel çapta halk sağlığını tehdit eden bir sorun haline gelmesi nedeniyle gıda güvenliğinin sağlanmasında gıda üretim zincirinin çiftlikten sofraya kadar olan her ... -
Diet in Stomach Cancer Treatment
(SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, 2022)Mide kanseri, dünya çapında hem erkeklerde hem de kadınlarda kansere bağlı ölümlerin dördüncü önde gelen nedenidir. Araştırmalarda diyette yüksek oranda yer alan gıda katkı maddeleri, tuz ve tuzlanmış gıdaların mide ... -
Aflatoxin Hazard in Dairy and Dairy Products
(CUMHURİYET ÜİVERSİTESİ, 2022)Aflatoksinler; başta Aspergillus flavus ve Aspergillus paraciticus olmak üzere, bazı Aspergillus, Penicillium ve Rhizopus türü küfler tarafından sentezlenen toksik sekonder metabolitlerdir. Aflatoksinler yemlerde oldukça ... -
Chemical Substances in Food That Threaten Human Health
(CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, 2022)Gıdalardan kaynaklanan riskler gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçirdiği proses aşamalarında ayrı ayrı değerlendirilmekte ve biyolojik, kimyasal ve fiziksel riskler olarak gruplandırılmaktadır. Birçok tehlike gıda ... -
Farklı Hayvan Türlerine Ait Et ve Yüzey Örneklerinden İzole Edilen Staphylococcus aureus Suşlarında Virülens Genlerinin Belirlenmesi
(Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2023)Staphylococcus aureus (S. aureus) insanlarda ve hayvanlarda patojen bir tür olup, dünyadaki gıda kaynaklı zehirlenmelerin en önemli nedenlerinden biridir. Bu çalışmada farklı hayvan türlerine (sığır, koyun, keçi ve tavuk) ... -
Kanatlı Eti ve Et Ürünleri İle İnsana Geçen Kimyasallar ve Patojenler
(Türkiye Klinikleri, 2023)Kanatlı eti ve ürünleri sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede vazgeçilmez öneme sahiptir. Tüm dünyada sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip bulunan kanatlı eti ve ürünlerinin tüketimi artmaktadır. Bunun yanı sıra ...